1 °C Budapest

Címke: tesco global áruházak zrt (22 cikk)

Tarnay Kristóf Ábel | 2020. október 2. 18:02

Kétezer fős leépítést jelentett a hazai Tesco áruházak átalakítása

Az újrafókuszált üzleti modell miatt jócskán megcsappant a magyar Tesco létszáma: a cég friss üzleti beszámolója szerint több mint 2 ezer fővel dolgoznak kevesebben az áruházláncban, mint egy évvel korábban. Sőt, a tavalyi évhez képest megduplázódott a dolgozók számának a csökkenése. Ráadásul ebben még benne sincs a járvány.

Pénzcentrum | 2019. január 29. 08:30

Leépítés jöhet a Tescónál

Újabb leépítés jöhet a Tescókban a Magyar Idők keddi száma szerint. A lap a brit anyavállalat belső köreiből megtudta: nem csupán a szigetországban vált kívánatossá a vállalat működésének racionalizálása, hanem csoportszinten is.

Pénzcentrum | 2013. február 27. 14:40

20 milliós bírság a magyar Tescónak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. (Tesco) akciós kampányának vizsgálata során megállapította, hogy a meghirdetett akciója során megtévesztő tájékoztatásokat tett közzé a termékek elérésére és a kedvezmények mértékére vonatkozóan. A jogsértés elkövetéséért a vállalkozásra 20 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Orosz Márton | 2012. szeptember 24. 05:27

Tesco, Auchan: mi mikor vásárolhatunk tőlük az interneten?

Egyelőre le vagyunk maradva a környező országokhoz képest az online kereskedelem területén, már ami a nagy üzletláncok internetes boltjait érinti. Az okok között elsősorban a magyar piac méretét és a gyenge vásárlóerőt találhatjuk, igaz, az üzletláncok készülnek a piacra lépésre. A Tesco például jövőre indítja online boltját Magyarországon.

Pénzcentrum | 2012. június 28. 11:02

Itt a Tesco nagy bejelentése: erre is vártak a magyar vásárlók

Júniustól immár a Tesco áruházakban is elfogadják a SZÉP Kártyákat - tájékoztat keddi közleményében az áruházlánc. Az OTP ás MKB által kibocsátott kártyák a Tesco áruházak grillpultjaiban értékesített valamennyi termékre beválthatók.

Pénzcentrum | 2011. november 15. 15:01

Tízezreket spórolnak nálunk a szlovák családok

Az elmúlt hetekben - elsősorban a forint jelentős gyengülése miatt- látványosan megnőtt a szomszédos országokból érkező vásárlók száma a határokhoz közeli városok üzleteiben. Sokan már azzal sem foglalkoznak, hogy eurójukat forintra váltsák.

Pénzcentrum | 2011. november 7. 14:07

Nagyot kaszál a Tesco a szárnyaló eurón

Bár a legtöbben nem örülnek a forint euróval szembeni mélyrepülésének, azonban akadnak ágazatok hazánkban, melyek igencsak jól járnak a tartósan 300 forint feletti árfolyammal.

Pénzcentrum/MTI | 2011. augusztus 10. 19:32

Külföldre viszi a magyar dinnyét a Tesco

A Tesco-Global Áruházak Zrt. nemcsak a magyarországi üzletei számára vásárol magyar dinnyét, hanem a közép-európai piacaira is jelentős mennyiségben szállít a magyar görögdinnyéből - közölte a társaság. Ezen a héten pedig elindult a magyar gyümölcs promóciója a vállalat lengyelországi áruházaiban.

Pénzcentrum | 2010. május 19. 16:58

Vadászik a Tesco a kis magyar cégekre

Beszállítói találkozóra hívja a Tesco-Global Áruházak Zrt. a Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém megyében működő helyi termelőket.

Pénzcentrum | 2009. október 14. 11:15

Interspar kontra Tesco: a GVH megszüntette az eljárást

A Tesco által közzétett árösszehasonlító reklámoknak az az üzenete, hogy a Tesco-ban mindig van és mindig lesz néhány olyan termék, amely olcsóbb, mint az Interspar-ban - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal.

Pénzcentrum | 2009. április 30. 18:02

Közös akciót indított a Tesco és a Tefal

Szerdán indult a Tesco-Global Áruházak Zrt. legújabb hűségakciója, amely az iskolaszezon végéhez közeledve a szülők fáradozásait kívánja piros pontokkal jutalmazni. Az akció keretében négy hónapon keresztül minden ezer forint feletti vásárlás egy-egy piros pontot ér, az összegyűjtött pontok pedig értékes Tefal Privilege Pro termékekre válthatók kedvezményes áron.