Figyelik a multik, mikor csenget a pénzespostás

Pénzcentrum
2010. március 26. 09:17

Pozitív hatással lehet az élelmiszer-kereskedelemre, hogy a húsvét április első hetére esik, ugyanis emiatt jóval a nagybevásárlási időszak előtt megindult az ünnepkörhöz kapcsolódó termékek értékesítése -írja a Napi Gazdaság.

A fogyasztók többsége ugyanis hónap elején kapja a fizetését, vagyis a korábban megszokott húsvéthétvége előtti néhány napban alkalmazott akciókhoz nem lesz elég pénzük a fogyasztóknak, mert addigra még nem kapnak fizetést. Így gyakorlatilag a húsvéti termékek értékesítése egy hónapra húzódik el.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója a Napinak elmondta, viszonylag korán megindult a húsvétspecifikus termékek forgalomnövekedése, a sonka mellett tojásból is két-háromszoros mennyiséget értékesítenek, ám meglepő hogy a húsvéti csokifigurák és édességek nem nagyon fogynak.

A Tescónál is előbb kezdődött a szezon, a húsvéti termékeket március első napjaiban helyezték ki - mondta a lapnak Iglódi-Csató Judit, a cég kommunikációs igazgatója. Az akciók, illetve az ezt támogató marketingkommunikációs eszközök március második hétvégéjén kerültek ki.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15