Fizesd a rezsid egyszerűen, mobilon keresztül!

2010. február 4. 14:02

Új elektronikus számlafizetési szolgáltatással indul a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. (korábbi nevén Égáz-Dégáz Zrt.), melynek segítégével az ügyfelek számláikat már pár kattintással a mobiltelefonjukon vagy a GDF SUEZ saját weboldalán is ki tudják egyenlíteni.

Hazánkban a lakossági fogyasztók túlnyomó többsége még készpénzben, postai csekkel fizeti havi számláit, de a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. mintegy 800.000 ügyfele számára most bevezetett innovatív elektronikus szolgáltatással ez már jóval egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. A mind mobiltelefonon, mind pedig interneten igénybe vehető új szolgáltatás hátterét a Hedz Magyarország Kft által kifejlesztett mo-bill 2.0 elektronikus számlabemutatási és számlafizetési (EBPP) megoldása biztosítja, mellyel az ügyfelek tetszőleges hazai pénzintézetnél vezetett bankszámlájukról, mobiltelefonjuk segítségével vagy a GDF SUEZ saját internetes honlapján pár kattintással fizethetik ki szolgáltatói számláikat.

Az új szolgáltatásra regisztrált felhasználók emailen vagy SMS-en rendszeres értesítést kapnak új számláik érkezéséről. Az értesítésre kattintva az interneten rögtön a gázszolgáltató online ügyfélszolgálatára (ugyfelszolgalat.gdfsuez-energia.hu), mobilon a szolgáltatás WAP oldalára (wap.mo-bill.hu) juthatnak el, ahol számlájuk fontosabb részletei azonnal megtekinthetők. Itt a felhasználó egy kattintással nyomban rendelkezhet a számla azonnali, határidős vagy a fizetési határidőnél akár későbbi értéknapos fizetéséről, de amíg a felhasználó nem "kattint", a számla fizetése sem történik meg. Az új rendszer a postai csekkes befizetéshez hasonló teljes pénzügyi kontrolt biztosít a fogyasztóknak, ugyanakkor mentesíti őket a személyes ügyintézéssel járó hosszas sorban állástól, de akár a megszokott bonyodalmas internetes fizetések többlépéses folyamatától is. Az új E-fizetési szolgáltatásra történő regisztráció mobiltelefonról vagy a gázszolgáltató saját honlapjáról kezdeményezhető, a szolgáltatás igénybevételéhez pedig egy banki fizetési megbízási űrlap kitöltése és annak az ügyfél számlavezető bankjánál történő leadása szükséges. A szolgáltatás bármely mobilszolgáltató hálózatából, tetszőleges mobiltelefonról, SMS-en vagy WAP alapon, SIM-kártya csere vagy külön mobilszolgáltatói szerződés módosítása nélkül vehető igénybe.

A tavaly bevezetett mo-bill rendszer most debütáló 2.0 verziója a számlák kifizetése mellett teljeskörű elektronikus számlakibocsátást, mérőállásmegadást és számos egyéb hasznos ügyfélszolgálati funkciókat is biztosít a számlakibocsátók számára. Az új 2.0 változat további újdonsága, hogy a funkciói már nem egy idegen, ún. aggregátor szolgáltató weboldalán érhetők csak el, hanem a számlakibocsátó saját honlapján, saját brandje alatt is. A mo-bill kibővült új termékpalettája így már nemcsak a díjbeszedés, a kintlevőségkezelés és a pénzügyi tervezés hatékonyságát képes javítani és költségeket megtakarítani, de nagyban segíthet a számlakibocsátók számára nevük és arculatuk ügyfeleik felé történő tudatosításában is, ami a liberalizált egyetemes szolgáltatói piacokon az ügyfelekért folytatott harcban mára különösen felértékelődött.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem