18 °C Budapest

Fizesd a rezsid egyszerűen, mobilon keresztül!

2010. február 4. 14:02

Új elektronikus számlafizetési szolgáltatással indul a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. (korábbi nevén Égáz-Dégáz Zrt.), melynek segítégével az ügyfelek számláikat már pár kattintással a mobiltelefonjukon vagy a GDF SUEZ saját weboldalán is ki tudják egyenlíteni.

Hazánkban a lakossági fogyasztók túlnyomó többsége még készpénzben, postai csekkel fizeti havi számláit, de a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. mintegy 800.000 ügyfele számára most bevezetett innovatív elektronikus szolgáltatással ez már jóval egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. A mind mobiltelefonon, mind pedig interneten igénybe vehető új szolgáltatás hátterét a Hedz Magyarország Kft által kifejlesztett mo-bill 2.0 elektronikus számlabemutatási és számlafizetési (EBPP) megoldása biztosítja, mellyel az ügyfelek tetszőleges hazai pénzintézetnél vezetett bankszámlájukról, mobiltelefonjuk segítségével vagy a GDF SUEZ saját internetes honlapján pár kattintással fizethetik ki szolgáltatói számláikat.

Az új szolgáltatásra regisztrált felhasználók emailen vagy SMS-en rendszeres értesítést kapnak új számláik érkezéséről. Az értesítésre kattintva az interneten rögtön a gázszolgáltató online ügyfélszolgálatára (ugyfelszolgalat.gdfsuez-energia.hu), mobilon a szolgáltatás WAP oldalára (wap.mo-bill.hu) juthatnak el, ahol számlájuk fontosabb részletei azonnal megtekinthetők. Itt a felhasználó egy kattintással nyomban rendelkezhet a számla azonnali, határidős vagy a fizetési határidőnél akár későbbi értéknapos fizetéséről, de amíg a felhasználó nem "kattint", a számla fizetése sem történik meg. Az új rendszer a postai csekkes befizetéshez hasonló teljes pénzügyi kontrolt biztosít a fogyasztóknak, ugyanakkor mentesíti őket a személyes ügyintézéssel járó hosszas sorban állástól, de akár a megszokott bonyodalmas internetes fizetések többlépéses folyamatától is. Az új E-fizetési szolgáltatásra történő regisztráció mobiltelefonról vagy a gázszolgáltató saját honlapjáról kezdeményezhető, a szolgáltatás igénybevételéhez pedig egy banki fizetési megbízási űrlap kitöltése és annak az ügyfél számlavezető bankjánál történő leadása szükséges. A szolgáltatás bármely mobilszolgáltató hálózatából, tetszőleges mobiltelefonról, SMS-en vagy WAP alapon, SIM-kártya csere vagy külön mobilszolgáltatói szerződés módosítása nélkül vehető igénybe.

A tavaly bevezetett mo-bill rendszer most debütáló 2.0 verziója a számlák kifizetése mellett teljeskörű elektronikus számlakibocsátást, mérőállásmegadást és számos egyéb hasznos ügyfélszolgálati funkciókat is biztosít a számlakibocsátók számára. Az új 2.0 változat további újdonsága, hogy a funkciói már nem egy idegen, ún. aggregátor szolgáltató weboldalán érhetők csak el, hanem a számlakibocsátó saját honlapján, saját brandje alatt is. A mo-bill kibővült új termékpalettája így már nemcsak a díjbeszedés, a kintlevőségkezelés és a pénzügyi tervezés hatékonyságát képes javítani és költségeket megtakarítani, de nagyban segíthet a számlakibocsátók számára nevük és arculatuk ügyfeleik felé történő tudatosításában is, ami a liberalizált egyetemes szolgáltatói piacokon az ügyfelekért folytatott harcban mára különösen felértékelődött.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem