16 °C Budapest

12 tipp: spórolj tízezreket a Zöld Kampánnyal!

2010. február 2. 14:02

Egyre kevesebbet költünk kultúrára, ruhára, szórakozásra és még így is előfordul, hogy a rezsiszámla fájdalmasan tátongó űrt hagy a pénztárcánkban a hó végére. Pedig létezik egy sokkal kézenfekvőbb és hatékonyabb módja is a költségeink lefaragásának.

Jelentős összegeket takaríthatunk meg ugyanis azzal, ha a régebbi, gyakran már picit leharcolt háztartási eszközeinket újabbra, modernebbre cseréljük. Nem azért mert szebb a kijelzője vagy lekerekítettebbek a sarkai és jobban mutat a lakásban, hanem azért, mert "zöldebb"! Az elmúlt évtizedben ugyanis egyre inkább előtérbe kerültek a környezetbarát technológiák, amelyek most már a mindennapjainkba is beköltözhetnek.

A zöldülő Euronics Műszaki Áruházlánc a környezetbarát technológiák elkötelezett híve, és 2010 februárjától erre bátorítja a fogyasztókat is. Az Euronics Zöld Kampány ebben próbál segíteni és már a vásárláskor a garanciajegy mellé megkaphatjuk azokat a jó tanácsokat, amelyekkel nemcsak a környezetet, hanem a családi kasszát is kíméljük. Egy ökobarát fogyasztó akár több tízezer forintot is megfoghat.

Euronics Tippek

1. A zöld technológiára költött pénz már középtávon sokszorosan megtérül, amellett, hogy egy új háztartási eszköz boldog tulajdonosai is lettünk.
2. Figyeljük a termékeken feltüntetett matricákat, amelyek a környezetvédelmi és energiatakarékossági besorolásokat árulják el!
3. Ápoljuk a háztartási gépeket, meghálálják a törődést. Belül is legyenek tiszták és vízkőmentesek, mert a lerakódott szennyeződés rengeteg energiát lop el.
4. Kerüljük a hosszú és magas hőfokú programokat! A kisebb szennyeződésekhez elég a 30°C fokos gyors üzem is.
5. Csak annyi mosószert használjunk, amennyi a szennyeződésekhez valóban szükséges!
6. Az enyhébben szennyezett ruhákat és edényeket ne mossuk intenzív programon!
7. A félig üres mosó- vagy mosogatógépet ne indítsuk el! (A zöld gépek már ezt is "ökosan" oldják meg, hiszen felismerik, hogy a betöltött mosandóhoz mennyi víz és energia szükséges.)
8. Ha tehetjük, akkor használjuk ki az éjszakai áram utódaként bevezetett "vezérelt áram" lehetőségét!
9. Nem kell mindig agyoncentrifugázni a ruhákat. A teregetett ruha jobb illatú is.
10. Feleslegesen ne nyitogassuk a hűtőszekrényt, egyszerre tegyünk be és vegyünk ki mindent, amire szükségünk van!
11. A hűtőszekrény nem fagyasztó! Az élelmiszerek többsége 6-7°C fokon is eláll.
12. A hűtőt a konyha leghidegebb pontjára állítsuk, minél távolabb a tűzhelytől vagy a fűtőtesttől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az áruházlánc szakértői szerint nem árt tájékozódni a vásárlás előtt, mert az olcsóbb, nem mindig olcsóbb. Egy zöld beruházás és a környezetbarát gondolkodás együttese hamar meghálálja magát és rövid idő belül érezhető lesz az eredménye. A jutalom pedig nem marad el: a kék bolygó, továbbra is az maradhat, az ökobarát pedig sokat takaríthat meg.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem