17 °C Budapest

Tata Nano 40 millióért! Jól számoltak? + kép

Pénzcentrum
2010. január 9. 16:02

A világ legolcsóbb személygépkocsijaként elhíresült Tata Nano-t alapáron körülbelül kétezer dollárért (376 ezer forintért) kínálják az indiai vevőknek. Egy egyedi kialakítású járművekkel foglalkozó cég - a DC Design - azonban teljesen átalakítja a kisautót, amely nem kevesebb, mint 220 ezer dollárért (41,3 millió forintért) lesz megrendelhető.

A 17 éve alapított indiai dizájn-cég a dúsgazdag megrendelők egyedi igényeire szabott autók gyártására szakosodott. Több Rolls Royce és Porsche Cayenne után most a világ legolcsóbb személygépkocsiját kívánják átalakítani.

A 311 centiméter hosszú autót majdnem az utolsó csavarig kicserélik, gyakorlatilag csak az alváz marad meg belőle eredeti. A mérnökök eltávolítanak minden műanyag elemet, nagyobb papucsokat és a jelenlegi 33 lóerős motortól egy jóval erősebb 1600 köbcentis erőforrást is kap a modell. Az autó belső kialakítása is teljesen megváltozik, minőségi anyagok és a legmodernebb technológiai vívmányok is megtalálhatóak lesznek benne.

Forrás: motorauthority.com

A tervek szerint évente mindössze öt darab készül majd az átalakított Nano-ból, melyekre az indiai milliárdosok várhatóan azonnal lecsapnak, a külföldi érdeklődőknek így jó ideig várni kell, ha hozzá szeretnének jutni egy egyedi modellhez.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem