A gázrobbanás után nagyobb a baj, mint gondolták

2010. január 14. 17:32

A gázrobbanásban megsérült V. kerületi házban sokkal nagyobb a károk keletkeztek, mint azt a szakemberek eddig gondolták. A függőfolyosót már járhatóvá tették, hogy a tulajdonosok - felügyelet mellett - ki tudják hozni az értékeiket, de a fokozott omlásveszély miatt még nem kezdődhetett meg a helyszíni tűzvizsgálat.

A ház külső falsíkjára egy teherliftet szerelnek a munkások, ennek segítségével szállítják le a zsákokba szedett építési törmeléket, valamint a legfelső szinten található kiégett lakásban található dolgokat. A tűzoltóság szakemberei mindent átvizsgálnak, a tapasztalataikat jegyzőkönyvben rögzítik.

A Balaton utcai társasház 5. emeletén megsemmisült három lakásba még mindig nem tudnak bemenni a tűzvizsgálók és a rendőrök sem, mert az épület életveszélyes. A megerősítéséhez szükséges állványzat és dúcolás még nem készült el teljesen, ezért az omlásveszély továbbra is fennáll.

Forrás: Index.hu

Annyi már most megállapítható, hogy az épület szerkezete sokkal súlyosabban sérült, mint azt a szakemberek korábban megállapították. A tűzoltóság szakemberei reggel 8 és délután 16 óra között folyamatosan jelen vannak a helyszínen, és felügyelik a munkások tevékenységét. Elemzik, rögzítik a nyomokat, amely része a hatósági tűzvizsgálatnak.

A tűzvizsgálat befejeztével egyértelműen megállapítható lesz, hogy mi okozta az egyik lakásában a robbanást, amelynek következtében a lakás tulajdonosa, egy 80 éves férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette, hárman pedig kórházba kerültek. A robbanás idején 86-an tartózkodtak az épületben, őket kiköltöztették, többségük rokonoknál kapott elhelyezést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A rendőrség közveszély-okozás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05