27 °C Budapest

Kétmilliárdból mentik meg az 1459 éves szobrot + videó

Pénzcentrum
2010. január 18. 19:02

A 10,8 millió dolláros (2 milliárd forintos) kormányzati támogatásnak köszönhetően sikerülhet megmenteni a pusztulástól Kína legrégebbi, a feljegyzések szerint 1459 éves sziklába vájt Buddha-szobrát.

A kőszobor a környezetében évtizedeken át teljes gőzzel működő szénbányák miatt rendkívül rossz állapotba került, szakértők szerint már az összeomlás határán van. A megmentése érdekében hét közeli bányában már három éve beszüntették a termelést, hogy elkerüljék a teljes pusztulást.

A Meng-hegységben (Sanhszi tartomány) található szobor felújításától a turizmus fellendülését remélik, a projektet a vidékfejlesztési minisztérium kétmilliárd forintnak megfelelő forrással támogatja.

Sziklába vájt Buddha-szobor Kínában

A program keretében megerősítik a kőfalat, megszüntetik az omlásveszélyt, eltüntetik a szobron és a mögötte található repedéseket, végül teljesen felújítják a szobrot. A helyi földtani intézet vezetője szerint a fennmaradó összeget a környezeti károk enyhítésére és a természetes növényzet visszaállítására fordítják.


Kína Sanhszi tartománya

Sanhszi tartomány az ország széntermelésének központja, innen származik a teljes termelés 25 %-a.

A gazdag szénlelőhelyek kiaknázása ugyanakkor súlyos környezetszennyezéssel jár, talán nem véletlen, hogy ebben a tartományban a legmagasabb a születési rendellenességgel világra jövők aránya.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Így robbantották fel a tálibok 9 évvel ezelőtt a közel kétezer éves Buddha-szobrot Afganisztánban (Forrás: Youtube):

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?