18 °C Budapest

Bemutatták a világ legmagasabb fából készült épületének terveit - képek

Pénzcentrum
2009. szeptember 14. 18:02

Bemutatták a világ legmagasabb fából készült épületének terveit, mely a norvég Kirkenes város új kulturális központjának ad majd otthont.

Az épület a tervmódosításoktól függően 16 vagy 17 emeletes lesz, a terveket a fővárosi Reiulf Ramstad Architects építésziroda készítette.

Jenga nagyban (Forrás: Building magazin)

Az épület irodáknak, egy könyvtárnak, egy színháznak és több művészeti kiállításnak is otthont ad majd. A város azt várja a projekttől, hogy az épület az északi térség egyik szimbólumává válik. A kivitelezés és a működtetés során egyaránt figyelembe veszik a szigorú környezetvédelmi szempontokat. A tervezők célja egy fenntartható és innovatív fejlesztés megvalósítása.

Jelenleg ez az orosz remekmű a legmagasabb fából készült épülete (Forrás: World Construction Projects)

Jelenleg a világ legmagasabb fából készült épületeként a fenti képen látható, engedély nélkül tákolt 13 szintes, 44 méter magas házat tartják számon, amely az észak-nyugat-orosz térségben lévő Arkhangelsk városában található.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30