Gyorshír Dubaiból! Leállították a világ legmagasabb felhőkarcolójának építését!

Pénzcentrum
2009. január 17. 10:00

A nagyratörő fejlesztéseiről elhíresült Nakheel ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy legalább egy évre felfüggesztik a világ legmagasabbra tervezett felhőkarcolójának az építési munkálatait. A döntés váratlanul érte az ezer méteres magasságával minden korábbi építményt magasan felülmúló építményen dolgozókat, alig három hónappal az első kapavágást követően.

A Nakheel rövid közleményében az áll, hogy a megváltozott nemzetközi gazdasági körülményekre tekintettel át kell gondolniuk a rövid távú üzleti terveiket. A keresleti viszonyok hirtelen változása az alapozási munkálatoknál tartó fejlesztés leállítására kényszerítik a vállalatot.

A statisztikák szerint az Emirátusokban 8 %-kal csökkentek az ingatlanárak az utolsó negyedévben, amire évek óta példátlan eset. Az egyik neves hitelminősítő cég arra hívta fel a vállalat képviselőinek figyelmét, hogy a kedvezőtlen globális hatások Dubai bankrendszerét is elérték. A finanszírozási gondokat csak tetézi, hogy a világpiaci árak csökkenése miatt apadtak az ország olajbevételei is.

A tervezett Nakheel Tower mellett eltörpül a Burj Dubai, a Tajpej 101, az Empire State Building és az Eiffel torony (Forrás: skyscrapercity.com)

A bejelentés egyértelműen bizonyítja, hogy a korábban sérthetetlennek hitt, gyorsan fejlődő várost is megsebezte a válság. A nagyratörő tervek egyikének megvalósítása ezzel minimum egy évet csúszik.

Vissza a főoldalra!

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem