Gyorshír Dubaiból! Leállították a világ legmagasabb felhőkarcolójának építését!

Pénzcentrum
2009. január 17. 10:00

A nagyratörő fejlesztéseiről elhíresült Nakheel ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy legalább egy évre felfüggesztik a világ legmagasabbra tervezett felhőkarcolójának az építési munkálatait. A döntés váratlanul érte az ezer méteres magasságával minden korábbi építményt magasan felülmúló építményen dolgozókat, alig három hónappal az első kapavágást követően.

A Nakheel rövid közleményében az áll, hogy a megváltozott nemzetközi gazdasági körülményekre tekintettel át kell gondolniuk a rövid távú üzleti terveiket. A keresleti viszonyok hirtelen változása az alapozási munkálatoknál tartó fejlesztés leállítására kényszerítik a vállalatot.

A statisztikák szerint az Emirátusokban 8 %-kal csökkentek az ingatlanárak az utolsó negyedévben, amire évek óta példátlan eset. Az egyik neves hitelminősítő cég arra hívta fel a vállalat képviselőinek figyelmét, hogy a kedvezőtlen globális hatások Dubai bankrendszerét is elérték. A finanszírozási gondokat csak tetézi, hogy a világpiaci árak csökkenése miatt apadtak az ország olajbevételei is.

A tervezett Nakheel Tower mellett eltörpül a Burj Dubai, a Tajpej 101, az Empire State Building és az Eiffel torony (Forrás: skyscrapercity.com)

A bejelentés egyértelműen bizonyítja, hogy a korábban sérthetetlennek hitt, gyorsan fejlődő várost is megsebezte a válság. A nagyratörő tervek egyikének megvalósítása ezzel minimum egy évet csúszik.

Vissza a főoldalra!

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?