20 °C Budapest

Hoppá! Erről jól lemaradtak a hazánkban élő kínaiak - képek

Pénzcentrum
2009. szeptember 13. 08:02

Dán építészek közreműködésével elkészültek az első origami ihlette, hajlított homlokzatú felhőkarcoló tervei, mely a kínai Sencsen városában működő energiaipari nagyvállalat központi irodaházaként funkcionálhat.

Az energiatakarékos megoldás kialakítása során figyelembe vették a helyi időjárási viszonyokat és a napsugarak beesési szögeit. A külső homlokzatot napelemekkel látnák el, ami jelentősen csökkenthetné az irodakomplexum energiafelhasználását.

A szokatlan homlokzatú felhőkarcoló látványterve

A dán építészek szerint a hajlított homlokzatnak köszönhetően kedvezőbb szögben érkezik majd a napfény a napelemekre, ami hatékonyabb felhasználást eredményez. A város központjában épülő 96 ezer négyzetméter hasznos alapterületű origami ihlette torony a Szencseni Energia Palota névre hallgat majd.

A városban egymást érik a toronyházak

Sencsen a külföldi befektetések egyik központja, déli része határos a Hongkong Különleges Igazgatású Területtel. A város az 1970-es évek óta a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városa, valamint itt található az ország legforgalmasabb kikötője. Egyes források szerint innen származik a hazánkban élő kínaiak többsége.

Itt tartanak most a fejlesztések

Kiszivárgott egy tuti tipp: az ingatlanosok megneszeltek valamit

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?