17 °C Budapest

Átadták Dubai első metróvonalát - képek

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 18:02

A mai napon átadták a dubai metróhálózat első, 10 állomást magába foglaló szakaszát. A metró hatására az elmúlt hónapokban a városban tapasztalt ingatlanár csökkenés lassulhat, sőt a vonal mentén körülbelül 5 %-os áremelkedésre számítanak a helyi ingatlanszakértők.

A helyi lakosok és az ott dolgozók mellett több befektető is nagyon várta már a metróátadás pillanatát, ugyanis az elmúlt időszakban elszenvedett veszteségeket némileg kompenzálhatja a 7,6 milliárd dolláros fejlesztés átadása utáni áremelkedés. A városban élők és az oda látogató turisták ezentúl könnyen bejárhatják az egész várost az új metróval. A most átadott piros vonal 10 megállót foglal magába, de teljes hálózat átadását követően több tucat állomás várja majd az utasokat.

A munkások az utolsó simításokat végzik

Az újonnan átadott szakasz érinti a városközpontot és a nemzetközi repülőtér 3-as terminálját is. A második szakasz egyik állomása a világ legmagasabb épületénél, a Burj Dubainál kerül majd kialakításra. Az utasok könnyen eljuthatnak majd a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába és megtekinthetik a világ legmagasabb szökőkútját is.

A felszíni közlekedésben a forgalmi dugók számának csökkenésére számítanak, a belvárosban vélhetően könnyebb lesz majd parkolóhelyet is találni, amennyiben a metróvonal mentén élők egy része a tömegközlekedésre vált (a városban két lakosra jut egy autó). Metróvezetőket nem kerestek, ugyanis a sineken előre programozott, vezető nélküli járművek futnak majd. A vonaljegyekért körülbelül 100 forintnak megfelelő dirhamot kell fizetni, a luxusosztályon ennek a nyolcszorosába kerülnek a jegyek.

A mai napon a piros szakasz 10 állomását adták át

"Az átadást követően átlagosan 5 %-os áremelkedésre számíthatnak a metróvonal mentén található ingatlanok tulajdonosai. Az átadott szakasz mentén található fejlesztések lakásai nagy valószínűséggel gyorsabban gazdára találnak majd a jó közlekedésnek köszönhetően" - mondta az egyik helyi ingatlanszakértő.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30