15 °C Budapest

Zajszigetelés: lépett a repülőtér

2009. június 12. 14:32

A Budapest Airport (BA) megkezdte Önkéntes Zajszigetelési Programjának végrehajtását Pestszentlőrinc-Pestszentimre érintett területeinek bevonásával. A program a repülőtérrel szomszédos Erzsébet-Bélatelep és Szemeretelep bizonyos ingatlanait érinti Pestszentlőricen - szoros együttműködésben a kerületi önkormányzattal.

A Budapest Airport ezzel megelőzi a hivatalos jogszabály alkotást, hiszen a Zajgátló Védőövezetek kijelölése évek óta húzódik és egyelőre nincs kilátás a folyamat gyors befejezésére.

Üllő után a BA ezúttal Budapest XVIII. kerületében, közel 500, a zajterhelésnek legjobban kitett lakás hálószoba-ablakain végez zajszigetelést, valamint szellőztető berendezést helyez el annak érdekében, hogy nyáron csukott ablakok mellett is lehetséges legyen a friss levegő beáramlása.

Június 11.-én a BA a kerületi önkormányzattal közösen levélben tájékoztatta az érintett ingatlanok tulajdonosait. A zajszigetelésre azok jelentkezhetnek, akik esetében a jelenlegi és jövőben várható légiforgalom alapján az átlagos nappali zajterhelés meghaladja a 65 dB-t, vagy az átlagos éjszakai zajterhelés meghaladja az 55 dB-t. Az érintett lakosok a BA és az önkormányzat által kézbesített szórólapok kitöltésével és visszaküldésével jelentkezhetnek és vehetnek részt a programban.

A kivitelezési munkák várhatóan még idén nyáron megkezdődnek, és a tervek szerint a második fázisban érintett lakóingatlanok zajvédelmi munkái - a jelentkezők számától függően - várhatóan még az idén befejeződnek.

A XVIII. kerületet érintő program költségvetése közel 100 millió forint, az összeget teljes egészében a Budapest Airport állja. A programmal a BA önkéntes vállalást teljesít, hiszen az intézkedéseket a jogszabályok csak a zajgátló védőövezetek kijelölését követően tennék kötelezővé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A BA azt tervezi, hogy az Önkéntes Zajszigetelési Program későbbi fázisába bevonja a többi, zaj által érintett terület lakóközösségeit is, hogy ezzel is csökkentse a repülőtér környékén élőket érő zajhatásokat.

Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi- és munkabiztonsági igazgatója elmondta: "A program üllői fázisának tapasztalatait felhasználva, ígéretünknek megfelelően örömmel folytatjuk önkéntes zajszigetelési akciónkat Pestszentlőrincen. Elkötelezettek vagyunk, hogy a környező lakóközösségek számára megtaláljuk az egészséges egyensúlyt a repülőtér közelségéből származó előnyök és a működéséből eredő egyéb hatások között."

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?