8 °C Budapest

Sarkozy Vernét olvasott? Teljesen átalakítaná a fővárost - képekkel

Pénzcentrum
2009. május 18. 13:02

A magyar felmenőkkel is rendelkező francia elnök már többször kinyilvánította nagyratörő elképzeléseit. Sarkozy nagyszabású tervei között szerepel Párizs olyan szintű átalakítása, ami után a zöldebbé varázsolt, továbbfejlesztett tömegközlekedéssel rendelkező francia főváros Londonnal és New Yorkkal egyaránt képes felvenni a versenyt.

Az elnök egy 10 főből álló tervezői csapatot kért fel arra, hogy az elképzelések és az iránymutatások alapján készítsék el a megújult Párizs látványterveit. A képeket a közvélemény elé tárták, az első ránézésre utópisztikus várostervezés megvalósítására Sarkozy súlyos euró milliárdokat fordítana.

Zöldbe borulna Párizs (Forrás: overseaspropertymall.com)

A tervek végrehajtásának költségeit részben állami pénzekből, részben magántőke bevonásával finanszíroznák. A politikus indítványozni kívánja a kiadások figyelembe vételét a következő költségvetési törvény megszavazása előtt.

A tömegközlekedés fejlesztésére vonatkozó tervek között szerepel egy új metróvonal kialakítása, ami tovább javítaná a város közlekedését. Kevesebb lehetne a forgalmi torlódás, ugyanakkor számítások szerint akár fél órával is csökkenhetne a városban az "A" pontból "B" pontba történő eljutás átlagos ideje.

Fák telepítésével javítanák a város levegőjét (Forrás: overseasproperymall.com)

A látványképeken néhány rendkívül merész részletet is találunk, a város teljesen zöldbe borulna, még a felhőkarcolókat is buja növényzet ölelné. A munkálatokhoz leghamarabb 2012-ben látnának hozzá, a tervek megvalósítása akár egy évtizedet is igénybe venne.

A nemzetközi repülőtér köré erdőt telepítenének, valamint évente körülbelül 10 ezer új lakással próbálnák csökkenteni a belváros zsúfoltságát. Az indítványt több politikus is támadja, a környezetbarát elképzelésekkel ugyan egyetértenek, de szerintük a fejlesztések összetettsége és magas költségvonzata óriási kihívást jelentene az országnak.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16