Sarkozy Vernét olvasott? Teljesen átalakítaná a fővárost - képekkel

Pénzcentrum
2009. május 18. 13:02

A magyar felmenőkkel is rendelkező francia elnök már többször kinyilvánította nagyratörő elképzeléseit. Sarkozy nagyszabású tervei között szerepel Párizs olyan szintű átalakítása, ami után a zöldebbé varázsolt, továbbfejlesztett tömegközlekedéssel rendelkező francia főváros Londonnal és New Yorkkal egyaránt képes felvenni a versenyt.

Az elnök egy 10 főből álló tervezői csapatot kért fel arra, hogy az elképzelések és az iránymutatások alapján készítsék el a megújult Párizs látványterveit. A képeket a közvélemény elé tárták, az első ránézésre utópisztikus várostervezés megvalósítására Sarkozy súlyos euró milliárdokat fordítana.

Zöldbe borulna Párizs (Forrás: overseaspropertymall.com)

A tervek végrehajtásának költségeit részben állami pénzekből, részben magántőke bevonásával finanszíroznák. A politikus indítványozni kívánja a kiadások figyelembe vételét a következő költségvetési törvény megszavazása előtt.

A tömegközlekedés fejlesztésére vonatkozó tervek között szerepel egy új metróvonal kialakítása, ami tovább javítaná a város közlekedését. Kevesebb lehetne a forgalmi torlódás, ugyanakkor számítások szerint akár fél órával is csökkenhetne a városban az "A" pontból "B" pontba történő eljutás átlagos ideje.

Fák telepítésével javítanák a város levegőjét (Forrás: overseasproperymall.com)

A látványképeken néhány rendkívül merész részletet is találunk, a város teljesen zöldbe borulna, még a felhőkarcolókat is buja növényzet ölelné. A munkálatokhoz leghamarabb 2012-ben látnának hozzá, a tervek megvalósítása akár egy évtizedet is igénybe venne.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nemzetközi repülőtér köré erdőt telepítenének, valamint évente körülbelül 10 ezer új lakással próbálnák csökkenteni a belváros zsúfoltságát. Az indítványt több politikus is támadja, a környezetbarát elképzelésekkel ugyan egyetértenek, de szerintük a fejlesztések összetettsége és magas költségvonzata óriási kihívást jelentene az országnak.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem