A bolgárok is tudnak metrót építeni: nem ér össze a két vonal!

Pénzcentrum
2009. június 3. 13:02

Egy hat kilométeres szakasszal és öt állomással bővült a bolgár főváros, Szófia metróhálózata. A dolog szépséghibája, hogy az újonnan átadott szakasz nem csatlakozik a már működő vonalhoz, az összekötő állomás várhatóan szeptember végén kerül átadásra.

Átadták az öt állomást magába foglaló - a Vassil Levski stadiontól a város déli részén fekvő Mladost kerületig húzódó - metróvonalat a bolgár fővárosban. A várostervezés során Szófiában is kiemelt szerepet tölt be a metróépítés, a következő évtizedben újabb szakaszok kiépítését tervezik. A tervek szerint 2020-ra a vonal elérheti a nemzetközi repülőteret.

A hat kilométeres új szakaszt alig 10 perc alatt teszik meg a metrókocsik, a járatokat átlagosan 7 percenként indítják. A stadion és a Serdica megálló (a szófiai Deák tér) közötti szakaszon gőzerővel folyik a munka a két meglévő szakasz közötti kapcsolat várhatóan szeptemberre valósulhat meg.

A szófiai metró térképe (Forrás: wikipedia.org)

Az új vonal környéke korábban nem rendelkezett megfelelő tömegközlekedéssel, gyakoriak voltak a torlódások és a dugók. A metróvonalnak köszönhetően az utasok sokkal hamarabb elérhetik a belvárost és nem utolsó sorban az ingatlanárak növekedésére is lehet számítani.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?