11 °C Budapest

Te hova tennél havi 300 ezret? Itt vannak a legjobb ajánlatok

Pénzcentrum
2013. március 19. 05:27

A nagyobb jövedelmű családok sem úszták meg a banki költségek növekedését, de számításaink szerint az esetükben kevésbé érezhető a tranzakciós illeték hatása, mint a kisebb keresetű családoknál. Összeállításunkban ezúttal legalább 250 ezer forint jövedelemmel rendelkezők legjobb bankszámláját kerestük, de azt látjuk, hogy akár milliós megtakarítással is legalább egy ezresbe kerül a bankolás havonta. Akármekkora a keresetünk érdemes készpénzkímélő megoldásokat keresni és minél többet elővenni a kártyánkat.

A tranzakciós illeték bevezetése után a legnagyobb mértékben a készpénzfelvétel díja ugrott meg. A legtöbb bankszámlánál már a havi egyszeri ATM használat is több száz forintba kerül, érdemes tehát inkább még a rezsit is kártyával fizetni. Az online számlakibocsátóknál a postai csekkes fizetéshez hasonlóan mi szabjuk meg, hogy mikor rendezzük tartozásunk és még a papírokat se kell évekig egy fiókban őrizgetni, ráadásul a postán sem kell 20 percet várakoznunk havonta.

Összeszedtük a 250 ezer forint feletti keresetűeknek szánt bankszámlacsomagok javát. A 12 legnagyobb bank többségénél lehetőség van kedvezményes szolgáltatások igénybevételére mindazoknak, akik havi keresete vagy megtakarítása meghaladja a feltételben szereplő összeget. A legolcsóbb ilyen számlával sem vehetünk fel ingyen pénzt, ezért inkább összehasonlításban több kártyás vásárlással számoltunk. Az alábbi táblázatban 2 készpénzfelvétellel 50 ezer forint értékben, 15 kártyás vásárlással 150 ezer forint értékben és 5 összesen 50 ezer forintos beszedési megbízással számoltunk. A díjakat a második évre számoltunk, néhány bank első éves akciói megtévesztőek lehetnek az összehasonlítások során, és a családok banki szokásaiból kitűnik, hogy ritkán váltanak bankot, így nem érdemes az első éves díjak alapján választani. De a bankok ajánlatait akár személyre is szabhatjuk aBankRáció.hu-n.



Nem mondhatjuk, hogy így nem figyelünk oda pénzügyeinkre és figyelmetlenségből ezreseket hagyunk a bankoknál, mégis a legolcsóbb számla 3 240 forintba kerül évente, míg a legdrágábbért akár 24 631 forintot is fizetnünk kell. Magasabb jövedelem mellett sem mindegy tehát, hogy melyik bankot választjuk. A fenti tranzakciók esetén egyébként 6 600 forintot fizet a bank az államnak tranzakciós illetékként, ehhez képest kell értékelnünk, hogy magasak-e a banki díjak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Összehasonlításként még érdemes megnézni előző összehasonlításunkat, amikor a kisebb keresetűeknek kerestük meg a legjobb folyószámlát. Akkor a nagy bankok ajánlatai közül legolcsóbb közel háromezer forintba került évente, de ebbe csak egy készpénzfelvétel és nulla sms értesítés fért bele - a fenti összehasonlításban ugye 23 is van -. Hasonló tranzakciók esetén már a legjobb ajánlat is tízezer forintba került, annak ellenére, hogy a kisebb összegek miatt kisebb tranzakciós illetéket kell fizetnie a bankoknak. A kisebb jövedelműeknek tehát sokkal inkább oda kell figyelnie, hogy kér-e sms értesítést, v,agy hányszor vesz fel pénzt, utal, fizeti rezsijét számlájáról.

Ki kell még emelnünk, hogy a legtöbb banknál a prémium számlák mellé kiemelkedő szolgáltatások is járnak. Ingyenes lehet a társkártya prémium bankkártyák mellé nagyobb értékű biztosítás járhat, melyekre mind érdemes rákérdezni. Ráadásul a megtakarításokra is nagyobb kamatot kaphatnak azok, akik nagyobb összeget tudnak félretenni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem