Hova tedd a pénzed idén tavasszal? Itt keresheted a legtöbbet

Pénzcentrum
2013. február 11. 05:27

Legutolsó összefoglalónk óta újabb negyed százalékot csökkentett a monetáris tanács a jegybanki alapkamaton, ami a bankok kamatpolitikája mellett a legnagyobb meghatározója, mennyit is ér a pénzünk a bankokban. A tranzakciós illeték még kevésbé jön jól a megtakarítóknak, hiszen bankok között már szinte sehol sem ingyenes az utalás. A szakértők szerint a jövőben egyre kevésbé lehet jellemzőm, hogy több banknál tartsuk a pénzünket, csak azért mert máshol magasabb kamatot kínálnak.1,2 százalékos kamatkülönbségért sem éri meg utalgatni

Egymillió forint uralásakor 2 ezer forintot kell fizetni az államkasszába. Ha ezt a pénzt egy ATM-nél felvesszük, akkor 3 ezret. A bankok különböző módon hárították át ezt a költséget, de az elmondható, hogy szinte minden esetben fizetnünk kell valamennyit. A friss pénzre fizetett akciós kamatok miatt így nem éri meg bankról bankra utalni a pénzünket, hacsak a bankunknál nem ingyenes vagy fix díjas az utalás. Ez a 2 ezer forintos illeték azt jelenti, hogy még 1,2 százalékpont kamatkülönbség esetén sem éri meg más pénzintézethez utalni a pénzünket, ha az illetéket teljes egészében kénytelenek vagyunk kifizetni.

A bankok legjobb kamatait aBankRáció.hu-n tudod te is megnézni, ahol saját igényeidre is szabhatod az ajánlatokat.


A nagyobb hitelintézetek legjobb ajánlatait szedtük össze. Egymillió forintra a legjobb esetben 7,5 százalékos éves kamatot adnak, de ezt feltételek nélkül. Ez azt jelenti, hogy havonta 5 050 forint körüli hozamra számíthatunk a számlavezetési díj levonása után. Nincs nagy különbség az éves és féléves betétek kamatai között, ez azt is jelenti, hogy a bankok szerint nem várható jelentős mozgás a bankközi kamatokban a következő egy évben. Valószínűleg idén végig hasonló számokat fogunk látni a hirdetményekben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Katt a képre!

Nem sokkal jár magasabb kamat különböző feltételek teljesítése esetén sem. Az ultrarövid futamidőre lekötött betétekre lehet 8 százalék körüli éves kamatot kapni, ez erre az időszakra 10 ezer forintot jelent.

Ha kíváncsi vagy, hogy mi az a friss pénz: Ez a titok: így járhatsz túl a bankod eszén

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35