21 °C Budapest
Young student girl sit at table with textbooks and laptop staring aside, studying alone in library, looks pensive and thoughtful search solution, prepare for exam, makes task feels confused or puzzled

Bizonytalan az államvizsgák kimenetele az orvosi egyetemek: informatikai összeomlás okozta a bajt

2024. május 29. 19:37

Kedden összeomlott az állami orvosi egyetemek államvizsgarendszere, és a probléma mind a négy orvosi egyetemen fennáll – a rendszer rosszul számolja a pontokat, volt, akinek papíron kellett megírnia a záróvizsgát elektronikus helyett- értesült róla a Telex. 

Kedden összeomlott az állami orvosi egyetemek államvizsgarendszere, és a probléma mind a négy orvosi egyetemen fennáll – a rendszer rosszul számolja a pontokat, volt, akinek papíron kellett megírnia a záróvizsgát elektronikus helyett. 

Ugyanakkor a Zarovizsga.hu-n, a négy orvosegyetem záróvizsgahonlapján a következő tájékoztatás jelent meg:

Tisztelt Hallgatók!

A 2024. május 28-i írásbeli záróvizsgán, az elektronikus vizsgáztatás során olyan informatikai hibák jelentek meg, amelyek a dolgozatok értékelését kétségessé teszik. A tesztek értékelése, problémák feltárása folyamatban van. Az érintett karok dékánjaival való egyeztetés után azonnal értesítjük az érintett hallgatókat

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– írja a Záróvizsga Bizottság. Annyit tesznek még hozzá, hogy megértik a hallgatók aggodalmát és elégedetlenségét, elnézést kérnek és igyekeznek az egész problémára megoldást találni. A Semmelweis Egyetem a lap cikkének megjelenése után közleményt adott ki az ügyről. Ebben azt írták, hogy a május 28-i, általános orvostudományi karokat érintő írásbeli záróvizsgán „informatikai probléma lépett fel azon orvosképző egyetemeken (Semmelweis és Debreceni Egyetem) ahol online vizsgát tartottak. A hiba adatvesztést okozott, amely azt eredményezte, hogy a számítógépes rendszer a 180-kérdésre adott válaszból átlagosan 156 tesztválaszt mentett csak le. A vizsgák szervezéséért és lebonyolításáért felelős, az egyetemektől független testület az Országos Orvos, Fogorvos és Gyógyszerész Záróvizsga Bizottság (OZVB) vizsgálata még tart az ügyben, tájékoztatásuk szerint nem kizárható a hacker támadás lehetősége sem”.

Tájékoztatásuk szerint a Semmelweis Egyetemen nagyjából 400 – többségében magyar – hallgató érintett. „Azokban az esetekben, amikor erre lehetőség volt, pl. a vizsga elején jelentkezett az informatikai hiba, áttértek a papír alapú vizsgára. A két érintett egyetem vezetése közösen egyeztet az OZVB-vel és közösen dolgoznak a megoldáson. A Semmelweis Egyetem 05. 30. 16.00-ig tájékoztatni fogja az érintett hallgatóit erről. Az OZVB tájékoztatása szerint várhatóan a 2024. június 5-i gyógyszerésztudományi és a 2024. június 17-i fogorvostudományi írásbeli záróvizsgákat papír alapon bonyolítják majd le.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem