Valve on central heating radiator. Valve fully open on mark 5

Már melegvíz sem lesz ezen a pesti egyetemen: kiütötte őket a rezsiválság?

2022. október 10. 18:31

Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatóit hétfő reggel Neptun-üzenetben tájékoztatták az „energiamegtakarítási intézkedésekről”, például arról is, hogy hány fok lesz a termekben.

A Budapesti Gazdasági Egyetem épületeiben az irodákat és a tantermeket 18-20 fok közé fűtik majd fel, míg a közlekedőkben, a mellékhelyiségekben és az összes többi helyiségben 18 fok lesz. A sportolásra használt termek hőmérsékletét szintén 18 fokra állítják majd be - tudta meg az Eduline.

Az online oktatás miatt (a BGE levelezős hallgatóinak egy része még mindig online tanul) nem használt tantermekben, munkaidőn kívül pedig az összes oktatási épületben 15 fok lesz, ezt a hőmérsékletet azonban az oktatás és a munkaidő kezdetére 18-20 fok közé emelni.

A Neptun-üzenetből az is kiderül, hogy az egyetem mosdóiban elzárják a meleg vizet – ahogy fogalmaznak: „a WC, mosdó helyiségekben a használati melegvíz („HMV”) szolgáltatás megszűnik” –, míg a tornatermek, sportlétesítmények zuhanyzóiban 38 fokra állítják be a meleg vizet.

A helyiségek napi szellőztetése során törekedni kell a hőmegtakarításra, ezért javasolt az egyszeri, rövid időtartamú, teljes helyiséget átöblítő szellőztetés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– tették hozzá. Mint írták, a kollégiumokban mindössze annyi korlátozás lesz, hogy az ottani zuhanyzókban is 38 fokra állítják be a meleg vizet.

A kollégiumokat a korlátozás annyiban érinti, hogy a meleg vizet ott is 38 fokosra állítják be. Nem ők az egyetlenek, akik spórolnának, korábbi hírek szerint energiatakarékossági intézkedések érintik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, ahol telefont se lehet tölteni, valamint a megmaradt állami egyetemeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?