Children together at modern school

Tanévkezdéskor jöhet az újabb tanársztrájk: nincs megegyezés a bérrendezésről

2022. augusztus 11. 09:32

Szerdán sem vezetett eredményre a pedagógusok és a kormány egyeztetése a bérrendezésről. Az érdekvédők nem várnak tovább, szervezik a sztrájkot. A PDSZ szerint "itt nem lesz normál tanévkezdés".

Szerdán újabb egyeztető tárgyalást tartott a kormány két pedagógus érdekvédő szervezettel, ahol a tanárok arra számítottak, hogy a kormány érdemi ajánlatot tesz az idei béremelésre, ám ilyen nem történt, Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár továbbra is csak ígérni tudott - írja a Blikk. Maruzsa azt mondta a tárgyaláson, hogy az Európai Bizottsághoz benyújtott javaslat alapján 2029-re felzárkóztatják a pedagógusfizetéseket a diplomás átlagbér 80 százalékához.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője szerint a tanévkezdésig kell megoldania a kormánynak a köznevelési krízishelyzetet. Elmondása szerint nem kaptak választ arra, hogy a kormány ezt hogyan tervezi megtenni, helyette csak arról volt szó, hogy az EU augusztus végéig válaszol a kormány beadványára.

Kijelentette: a pedagógusok nem várnak tovább, „itt nem lesz normális tanévkezdés”.

A sztrájkbizottság arra kéri a pedagógusokat, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel annak ellenére sem, hogy augusztus 30-án még lesz egy egyeztetésük a kormánnyal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Totyik Tamás a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint a közoktatásban vészhelyzet van, arra kérte fel a kormányt, hogy az alakítsa meg az "oktatási vészhelyzeti operatív törzset".

Itt a Pénzcentrum iskolakezdési felmérése!

Sokan már készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?