7 °C Budapest
Children together at modern school

Tanévkezdéskor jöhet az újabb tanársztrájk: nincs megegyezés a bérrendezésről

2022. augusztus 11. 09:32

Szerdán sem vezetett eredményre a pedagógusok és a kormány egyeztetése a bérrendezésről. Az érdekvédők nem várnak tovább, szervezik a sztrájkot. A PDSZ szerint "itt nem lesz normál tanévkezdés".

Szerdán újabb egyeztető tárgyalást tartott a kormány két pedagógus érdekvédő szervezettel, ahol a tanárok arra számítottak, hogy a kormány érdemi ajánlatot tesz az idei béremelésre, ám ilyen nem történt, Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár továbbra is csak ígérni tudott - írja a Blikk. Maruzsa azt mondta a tárgyaláson, hogy az Európai Bizottsághoz benyújtott javaslat alapján 2029-re felzárkóztatják a pedagógusfizetéseket a diplomás átlagbér 80 százalékához.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője szerint a tanévkezdésig kell megoldania a kormánynak a köznevelési krízishelyzetet. Elmondása szerint nem kaptak választ arra, hogy a kormány ezt hogyan tervezi megtenni, helyette csak arról volt szó, hogy az EU augusztus végéig válaszol a kormány beadványára.

Kijelentette: a pedagógusok nem várnak tovább, „itt nem lesz normális tanévkezdés”.

A sztrájkbizottság arra kéri a pedagógusokat, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel annak ellenére sem, hogy augusztus 30-án még lesz egy egyeztetésük a kormánnyal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Totyik Tamás a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint a közoktatásban vészhelyzet van, arra kérte fel a kormányt, hogy az alakítsa meg az "oktatási vészhelyzeti operatív törzset".

Itt a Pénzcentrum iskolakezdési felmérése!

Sokan már készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem