27 °C Budapest
Felvételizők, figyelem! Szigorú szabályok jönnek, erről mindenkinek tudnia kell

Felvételizők, figyelem! Szigorú szabályok jönnek, erről mindenkinek tudnia kell

2022. január 9. 09:12

Csak úgy, mint az előző évben, idén is komoly korlátozások mellett írhatják meg a felvételi teszteket a diákok. Kötelező maszkviselés, távolságtartás és lázmérés várhat a felvételizőkre.

Az előző évben a koronavírus gyors terjedése miatt a kapuig lehetett kísérni az iskolába készülő diákokat. Belépés után lázmérés, fertőtlenítés, valamint maszkviselés várta a felvételizőket. A járványhelyzetre való tekintettel azonban ez idén sem lesz másképp.

A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, Horváth Péter az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy a tankerületi megbeszélésen azt az információt kapta, hogy a tavalyi szabályok nem változtak.

A szabályok ugyanazok maradtak. Az iskolát ki kell fertőtleníteni, a diákoknak a folyosón, és a közösségi tereken maszkot kell viselni, maga a dolgozat megírása során a maszkot levehetik. A termekben maximum 10 diák ülhet le, biztosítva a távolságtartást.

- mondta az igazgató, aki azt is elmondta, hogy bár náluk van elég hely, amennyiben egy iskolában nincs kapacitás arra, hogy kisebb csoportban felvételiztessenek, úgy más intézményektől is segítséget kérhetnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette, hogy valóban a tavaly alkalmazott szabályokat javasolták az intézményeknek, az iskola pedig saját hatáskörben dönthet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A felvételi vizsga dátuma január 22. Aki nem tud ezen az időponton részt venni a vizsgán, ő január 27-én illetve február 4-én pótolhatja ezt, azonban utóbbi dátum csak azoknak elérhető, akik igazoltan megfertőződtek, karanténban voltak, vagy önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni az első két időpontban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM