Felvételizők, figyelem! Szigorú szabályok jönnek, erről mindenkinek tudnia kell

Felvételizők, figyelem! Szigorú szabályok jönnek, erről mindenkinek tudnia kell

2022. január 9. 09:12

Csak úgy, mint az előző évben, idén is komoly korlátozások mellett írhatják meg a felvételi teszteket a diákok. Kötelező maszkviselés, távolságtartás és lázmérés várhat a felvételizőkre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az előző évben a koronavírus gyors terjedése miatt a kapuig lehetett kísérni az iskolába készülő diákokat. Belépés után lázmérés, fertőtlenítés, valamint maszkviselés várta a felvételizőket. A járványhelyzetre való tekintettel azonban ez idén sem lesz másképp.

A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, Horváth Péter az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy a tankerületi megbeszélésen azt az információt kapta, hogy a tavalyi szabályok nem változtak.

A szabályok ugyanazok maradtak. Az iskolát ki kell fertőtleníteni, a diákoknak a folyosón, és a közösségi tereken maszkot kell viselni, maga a dolgozat megírása során a maszkot levehetik. A termekben maximum 10 diák ülhet le, biztosítva a távolságtartást.

- mondta az igazgató, aki azt is elmondta, hogy bár náluk van elég hely, amennyiben egy iskolában nincs kapacitás arra, hogy kisebb csoportban felvételiztessenek, úgy más intézményektől is segítséget kérhetnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette, hogy valóban a tavaly alkalmazott szabályokat javasolták az intézményeknek, az iskola pedig saját hatáskörben dönthet.

A felvételi vizsga dátuma január 22. Aki nem tud ezen az időponton részt venni a vizsgán, ő január 27-én illetve február 4-én pótolhatja ezt, azonban utóbbi dátum csak azoknak elérhető, akik igazoltan megfertőződtek, karanténban voltak, vagy önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni az első két időpontban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?