18 °C Budapest
Close up of a young happy family having a walk in the city

Pénz áll ma a házhoz rengeteg családnál: sokaknak már most utalni fognak

2021. augusztus 23. 15:05

Szeptember elsején indul az új tanév a sulikban, ebben pedig a szülők nagy segítségére lehet, hogy a szokásosnál hamarabb, jövő hét elején utalják a szeptemberi családi támogatásokat. Az intézkedés 1,2 millió gyermekes magyar családot érint.

Az iskolakezdéssel kapcsolatos költségek minden családot megviselnek, kisiskolások szüleitől kezdve egészen a felsőoktatásban tanulókig. Habár sokan állítják, hogy a távoktatás miatt a vártnál kevesebb tanszerre volt szükség és az iskolai felszerelés se használódott el teljesen, az idei évre a legtöbben jelenléti oktatásra készülnek.

Ahhoz hogy a családok az ezek cseréjére költött pénzt ki tudják gazdálkodni az állam a családi pótlék korábbi utalásával igyekszik segítséget nyújtani.  A gyermeket nevelő családok ugyanis már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat (ez persze azt is jelenti, hogy a legközelebbi összeg október elsején érkezik.)

 

A családi pótlék összege a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. Alábbi infografikán mutatjuk, ki mekkora összegre számíthat 2021-ben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A családi támogatások helyzetéről a Pénzcentrum hosszabban a múlt héten írt. A cikkben kikértük olvasóink véleményét is, szerintük mekkora segítség a korábbi folyósítás a magyar családoknak.

Az egyébként nem titok, hogy az Orbán- kormány okkal nem emeli a családi pótlék összegét. A jobboldali-konzervatív családpolitika ugyanis nem igazán hisz az alanyi jogon járó támogatásokban: a munkaalapú társadalom kiépülését szorgalmazzák - ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök többször is kifejtette: szívesen támogatják a gyermeket (főleg gyermekeket) nevelőket, ám csak abban az esetben, ha a szülők dolgoznak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?