34 °C Budapest
Student study, érettségi, Hungary

Érettségi 2021: nagy bajba kerülhet, aki nem megy el az írásbeli vizsgára

2021. április 21. 08:29

Mivel idén is csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartják meg, a szóbelire csak speciális esetekben kerülhet sor, ebbe azonban nem tartozik bele az, ha valaki bármilyen okból nem jelenik meg az írásbeli vizsgákon – írja a Népszava.

Idén a járványhelyzet miatt a szóbelire csak speciális esetekben kerülhet sor, ebbe azonban nem tartozik bele az, ha valaki bármilyen okból nem jelenik meg az írásbeli vizsgákon. A vonatkozó kormányrendelet szerint ő nem pótvizsgázhat és jelentkezését is törlik, legközelebb az őszi érettségi időszakban próbálkozhat újból.

Az Oktatási Hivatal megerősítette a lapnak, hogy idén sem kerülhet szóbeli érettségin való pótlásra olyasvalaki, aki nem jelenik meg az írásbeli vizsgákon. A hivatal ugyanakkor emlékeztetett, ez a tavaly május-júniusi vizsgaidőszakban is így volt.

A lap megszólaltatta Horváth Pétert, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, aki elmondta, nem tartja méltányosnak ezt a helyzetet, hiszen előfordulhat, hogy valaki önhibáján kívül nem tud megjelenni a vizsgán. A szakember azonban abban bízik, ha többen lesznek, akiket emiatt hátrány érhet, a döntéshozók előállnak valamilyen más megoldási javaslattal.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43