21 °C Budapest
Hivatalos: így alakul át az OKJ-s rendszer

Hivatalos: így alakul át az OKJ-s rendszer

2019. november 16. 15:10

Az eddigi valamivel több mint 700 helyett már csak 174 alapszakma és 76 részszaképesítés szerepel az új szakmajegyzéken, ami az OKJ helyébe lép.

2019 nyarán jött a hír, hogy alaposan átalakítják a Magyarországon tanulható és oktatható szakképesítéseket listáját, az Országos Képzési Jegyzéket. Szeptember végén jelent meg az új kormányrendelet, ami tényleg jelentős változásokat hoz.

A kormányrendeletben megjelent új listát már nem Országos Képzési Jegyzéknek, hanem szakmajegyzéknek hívják, ebben a korábbi 760 helyett már csak 174 alapszakma szerepel - számol be az Index.

A jövőben alapszakmákat csak a főként állami vagy egyházi fenntartású szakképző centrumokban lehet majd tanulni - számol be az Index.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?