0 °C Budapest

Kincstári "bankkártyát" kapnak váratlan kiadásaikra az iskolák

Pénzcentrum
2015. május 28. 08:31

Változások jönnek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) életében; elkészült az új alapító okirat, és nemsokára az új szervezeti és működési szabályzat is hatályos lesz - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a Klik elnöke.

Hanesz József a lap csütörtöki számában megjelent interjúban azt mondta, nagyobb önállóságuk lesz a megyeközponti tankerületeknek, és gazdasági szempontból az iskoláknak is. Az intézmények kincstári kártyát kapnak, amely bankkártyaként működik, ezzel fizethetnek majd bizonyos termékekért, szolgáltatásokért.

Mint mondta, várhatóan nyáron létrehozzák a Fővárosi Tankerületet is, ennek következtében két és fél év után a megyékhez hasonlóan a fővárosban is lesz a tankerületek fölött egy koordináló szervezeti egység. Ezzel kapcsolatban elmondta, a Fővárosi Tankerületnek csak a gyógypedagógiai intézmények felett lesz közvetlen irányítási jogköre, de elképzelhető, hogy a kollégiumok is átkerülnek hozzá. A tankerület elsősorban gazdálkodási, valamint munkaügyi feladatokat vesz át, koordinálja a kerületek munkáját és segíti az adatszolgáltatásokat, ugyanakkor a pedagógusokat továbbra is kerületi tankerületi vezető nevezi ki - tette hozzá Hanesz József.

A kincstári kártyáról elmondta, a kártyán lévő pénzből elsősorban az azonnal szükséges, kisebb, de váratlan kiadásokat fedezhetik az iskolák. Szabályzatban fogják meghatározni azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak a körét, amelyekre fel lehet használni a kártyát - ismertette.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?