Ezek a gyerekek kaphatnak ingyen ebédet nyáron

Ezek a gyerekek kaphatnak ingyen ebédet nyáron

2015. április 21. 09:05

Napokon belül megjelenik az a pályázat, amelynek részeként támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a rászoruló gyermekek nyári szünidőben történő ingyenes étkeztetésére - írja a Magyar Nemzet.

Hamarosan pályázhatnak az önkormányzatok, hogy támogatást kaphassanak a településen élő rászoruló gyermekek nyári ingyenes étkezésének biztosítására. A kormány fokozatosan növeli a nyári étkeztetésre szánt forrásokat, így további 10-12 ezerrel nőhet a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma.

A támogatásra minden olyan települési önkormányzat pályázhat, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él. A nyertes települési önkormányzatoknak a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül kell biztosítania a rászoruló gyermekeknek a meleg ebédet. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?