18 °C Budapest
Jövőre minden hazai iskolában lehet majd internetezni

Jövőre minden hazai iskolában lehet majd internetezni

2015. március 31. 18:53

Az infokommunikációs szektor fejlődésének köszönhetően, 2016 végére minden hazai iskolában lesz internet - írja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

A 2014-2020-as időszakra szóló, átfogó infokommunikációs fejlesztési programot hozott létre a kormány -  a Digitális Magyarországot. Többek között 2015 végére Nyíregyházán 100 százalékos lefedettséggel lesz elérhető a szupergyors internet. Továbbá képzési, felzárkóztató programokat indítanak, bővítik az elektronikusan igénybe vehető közszolgáltatások számát és arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy növeljék működésük informatizáltságát - mondta el Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián március 31-én, Sárospatakon.

Az uniós támogatással megvalósuló Sulinet+ programban idén 350, jövőre további 300, hátrányos helyzetű településen működő iskola kap 100 MBit/s-os sávszélességű internet-elérést. A program zárásakor a közel 4200 intézmény döntő többségében rendelkezésre áll majd a 100 Mbit-es sávszélességű kapcsolat.

2016 végére nem lesz internettel el nem látott iskola Magyarországon.

Ezen kívül minden második iskolában wifi-hálózat segíti a diákok és a tanárok munkáját.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?