18 °C Budapest
Nyugdíjemelés jöhet 2019-ben: a kormány már tárgyalja a lehetőségeket

Nyugdíjemelés jöhet 2019-ben: a kormány már tárgyalja a lehetőségeket

2018. november 26. 12:02

A kormány elé került az öregségi nyugdíj, valamint más támogatások növelésének terve. Ha minden a mostani tervek szerint marad, akkor 2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj - írja a Hvg.

A kormány elé került az öregségi nyugdíj, valamint más támogatások növelésének terve. Ha minden a mostani tervek szerint marad, akkor

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj.

Vagyis ez azt is jelenti, hogy az öregségi, az özvegyi és a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a baleseti hozzátartozók nyugellátása, a baleseti járadék, a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint minden más, a nyugdíjhoz kötött támogatás is 2,7 százalékkal fog nőni.

Ami viszont még okot adhat a változtatásra, az az, hogy a nyugdíjasok inflációja a 2,7 százaléknál magasabb lehet. A nyugdíjemelést a kormány ugyanis az inflációhoz kötötten határozza meg, csakhogy tavasszal, amikor készült a 2019-es költségvetés, még kisebb inflációval számoltak. A nyugdíjas-infláció, vagyis a főleg az idősek által használt termékek árainak emelkedése októberben már 3,4 százalékos volt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?