Havonta egymilliónál is több jár a magyar luxusnyugdíjasoknak

Havonta egymilliónál is több jár a magyar luxusnyugdíjasoknak

2015. december 13. 10:02

Bár a nyugdíjasoknak  több mint a fele 100 ezer forint alatti nyugdíjból él, a két leggazdagabb magyar nyugdíjasnak 1 millió forint felett visz a postás. Ők átlagosan 1,4 millió forintot tehetnek zsebre.


Majdnem 1,5 millió forintos nyugdíj is van Magyarországon. Mindössze ketten kapnak egymillió felett, nekik kiemelkedően magas fizetésük volt és valószínűleg tovább dolgoztak a nyugdíjkorhatár elérése után. A többség százezer forint alatti összegből él, az átlag nyugdíj a minimálbér alatt van.

{{EMBED:infogram_0_nyugdij_osszege_fo" title="Nyugdíj összege/ fő}}

Mire, mennyit költenek a nyugdíjasok?

A gyógyszerekre átlagosan 13 ezer forint megy el egy hónapban, a lakásfenntartása pedig további pár tízezer forintba kerül. Az ételekre ugyanakkor legalább 30-40 ezer forint kell - mondta el a Tények szerdai adásában a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének elnöke, ahol a témában a Pénzcentrum egyik szerkesztője is megszólalt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25