24 °C Budapest
Nyugdíjasok tízezrei üdülhetnek kedvezményesen

Nyugdíjasok tízezrei üdülhetnek kedvezményesen

Pénzcentrum
2015. június 29. 10:01

Kevesebb mint 2000 nyugdíjas van, aki az Erzsébet-programban meghirdetett pályázaton nyert, de még nem élt a szállásfoglalási lehetőséggel.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke a Napi Gazdaságnak elmondta: a pályázat szociális üdültetésén idén 28 ezer időskorú vehet részt, további 30 ezren pedig fürdőbelépőt kaptak, amelyet mintegy 80 fürdőhelyen használhatnak fel.

Noha a szállásfoglalások határideje elvileg már lejárt, a gyakorlatban azok a nyugdíjasok is élhetnek még ezzel a lehetőséggel, akik eddig nem tették meg­ - hangsúlyozta. Több száz nyugdíjas nehezményezte, hogy önerő befizetése ellenére sem tudtak nyári üdülésen részt venni. Az elnök közölte: a pályázati kiírás egyértelműen tartalmazza, hogy a nyertes jelentkezők bármikor igénybe vehetik a szociális üdülés adta lehetőséget, kivéve a nyarat (ekkor ugyanis a családosoknak vannak fenntartva a helyek).

Az önerő minden nyugdíjas esetében ötezer forint volt.

Azok, akik valamilyen okból mégsem akarnak vagy tudnak elutazni, és ezt telefonon vagy e-­mailben jelzik, visszakapják a pénzüket.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?