19 °C Budapest
Leállt a Raiffeisen: bezártak a fiókok, kártyával sem fizethetünk

Leállt a Raiffeisen: bezártak a fiókok, kártyával sem fizethetünk

2015. május 18. 15:32

Nagy a baj a Raiffeisennél: nem megy se a netbank, se az ATM-hálózat, sőt, az összes magyarországi bankfiók is zárva. Az ügyfelek szerint a bankkártyák is használhatatlanok. Rég találkoztunk ilyen rendszerszintű leállással magyar nagybanknál.

FRISS! Az éjszaka folyamán elhárították a technikai problémát, a szolgáltatások újra elérhetőek.

16.40. A Raiffeisen közleménye

"Technikai okok miatt a Raiffeisen Bank szolgáltatásai nem elérhetők az ügyfelek számára, beleértve az ATM készpénzfelvételt, a bankkártyás vásárlásokat és az internetbankot. A fiókok jelenleg zárva tartanak. A bank munkatársai megfeszített erővel dolgoznak a probléma kijavításán. Az ATM készpénzfelvét és a bankkártyás vásárlás várhatóan kora este állhat helyre, az online banki felület este indulhat újra. A Raiffeisen Bank Zrt. elnézést kér a kellemetlenségért."


Mint arról nemrég beszámoltunk, leállt a Raiffeisen hétfő délután. Nem csak a netbank elérhetetlen, hanem az ATM-ek sem működnek, és legfrissebb értesüléseink szerint

az összes bankfiókot is bezárták.

Az ügyfelek arról panaszkodnak, hogy a kártyás fizetés sem működik.

A bank arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy egyes szolgáltatási rendszerei technikai okok miatt nem működnek, ilyen például az ATM készpénzfelvétel, valamint a számlaműveletekhez kapcsolódó szolgáltatások. Dolgoznak a hiba elhárításán, mely 1-2 órán belül várható. Jelenleg a bankfiókok is zárva vannak.

Háborognak az ügyfelek

A Pénzcentrum információi szerint az ügyfeleknek a telefonos ügyfélszolgálaton azzal nyugtatják, hogy 1-2 perc, de lehet, hogy 1-2 óra, amíg kijavítják a hibát. Eközben a bank hivatalos Facebook-oldalán is elégedetlenkednek a Raiffeisen ügyfelei.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Van, aki arról panaszkodik, hogy két órája az M5-ös autópálya egyik benzinkútjánál várakozik, lekésett egy fontos találkozót, mert nem tud fizetni a kártyájával. Egy másik ügyfél azt írja, hogy

Egy fillér nélkül állok. Lassan 2 órája azt lesem mikor tudnék pénzhez jutni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 18:50
Dömötör fordult a bírósághoz, mert szerinte az Alfahír megsértette a jó hírnévhez fűződő személyiség...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?