18 °C Budapest

Sorra szüntetik meg a nyugdíjasok bankszámláit - a 34. hét hírei

Pénzcentrum
2014. augusztus 24. 18:26

Ezek a 34. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Durva: milliárdokat ittak el a fesztiválozók az idei Szigeten
Nemcsak a horror árú ételekre-italokra az idei Szigeten a fesztiválozók: csak azon 26 millió úszott el, hogy a többség nem vitte vissza a szemeteszsákot. De a bankkártyás feltöltésért felszámított "kényelmi díjért" is közel 11 milliót csengettek ki a feltöltőpontoknál. 10 milliót pedig tényleg csak úgy kidobtak az ablakon: ennyi pénz ragadt bent a vissza nem váltott kártyákon.

4 súlyos betegség, amit egy külföldi utazáson kaphatsz el
A 2014-es Ebola-járvány ráirányította a figyelmet az afrikai utazások egészségügyi kockázataira. Pedig nem ez az egyetlen életveszélyes betegség, amelyet egy külföldi utazás során kaphatunk el; ráadásul nem csak Afrikában. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

A magyar allergiások 9 szuperolcsó praktikája
Lassan végéhez közeledik az idei nyár, a legtöbb allergiás viszont csak most készül farkasszemet nézni a két leggyakoribb allergénnel, a parlagfűvel és az ürömmel. Bár vékony pénztárcával csak nehezen lehet védekezni a pollenek ellen, azért akad néhány szabály, amelyek megkönnyíthetik a mindennapokat.

Tízmilliókért nyaralgat a magyar kormánybiztos
Elképesztő tempóban szórja a pénzt a Vajna-házaspár. Még egy hónap sem telt el a filmügyi kormánybiztos 10 milliós szülinapi partija óta, máris 15 milliós nyaralással ünneplik házassági évfordulójukat. Ráadásul Timi nemrég még egy 100 milliós, rózsadombi luxuslakást is kapott Andytől.

"Kötelező borravaló": milliárdokat fizetünk ki szervizdíjként az éttermekben
Közel tíz év alatt sem szerették meg a magyarok a szervizdíjat, az adatok szerint mégis egyre több helyen kell megfizetniük azt. Hat év alatt ugyanis közel kétszeresére nőtt a bevallott felszolgálási díjak össze. Igaz, még így is több milliárdot titkoltak el a vállalkozások az adóhivatal elől az idei év első felében.

Sorra szüntetik meg a nyugdíjasok számláit a magyar bankok
Az elmúlt hónapokban több bank is átszabta a folyószámla-csomagjait, így három nyugdíjasoknak ajánlott számlacsomag is megszűnt egyebek mellett. Ilyen esetben hova érdemes menni? Megmutatjuk, hogy melyik bankoknál lehet még most is nyugdíjas számlacsomagot találni.

10 város, ahol a legdrágább az élet a világon
Elkészült a világ legdrágább városait összesítő toplista. A településeket 2014-ben is a megélhetési költségek, a hitelkamatok, illetve az infláció alapján (is) rangsorolták. Magyar város ezúttal nem került fel a listára.

A 10 legbarátságtalanabb város a világon
Van egy jó hírünk: magyar város ezúttal nincs rajta a listán, viszont több európai nagyváros is elvérzett. Ilyen például Párizs, Cannes, vagy éppen Frankfurt is.

Az ország, ahova soha ne menj autóval! + fotók
Olaszországot imádják a turisták, Róma egyenesen a világ egyik legkedveltebb célpontja, mégis óva intünk attól mindenkit, hogy autóval menjenek a csizma délebbi részeire. Könnyen lehet, hogy drága mulatság lesz. Képes beszámolónkban hajmeresztő eseteket mutatunk be: kelet-európai szemmel is meghökkentő, mennyire nem törődnek az olaszok a közlekedési szabályokkal. Még a biciklid se vidd magaddal! Portfoliós kollégánk képes élménybeszámolója.

Ennyi hitelt vesznek fel iskolakezdésre a magyar családok
Hiába osztanak-szoroznak a magyar családok a szeptember közeledtével, sokaknak nehezen jön ki a matek, amikor a gyerekek beiskolázára kerül a sor. A bankok tapasztalatai szerint ugyanis ebben az időszakban jelentősen megugrik a szabad felhasználású fogyasztási hitelek igénylése. Tanszerek, ruházat vagy laptop: akár több százezer forintos adósságba is verhetik magukat a szülők, hosszú évekig fizetve a hitelt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Megszűnt az árkorlát a sulikban: sokba fog kerülni a szülőknek
Mintegy 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg szeptemberben a tanév. Tankönyvcsomag 10-13 ezer forint, a füzetek, a tornacucc, a hátizsák, no meg akár a szakkörök befizetése csak tovább növeli a kiadásokat. 50-60 ezer forint észrevétlenül megy el akkor is, ha mindenből a legolcsóbbat választjuk. De ha nincs árkorlát, és akár luxusfelszerelést is rendelhet tőlünk az iskola, ez az összeg még tovább nőhet.

Ravasz trükkel csalnak el milliárdokat magyar pénzváltók
Nyaralás előtt mindenki igyekszik a legjobb árfolyamokat kínáló váltót megtalálni, kérdés azonban, hogy a legkisebb árréseket kínáló üzleteknél biztonságos-e a váltás? Hogyan tud néhány pénzváltó akár egy forintnál is kisebb árréssel dolgozni, miközben máshol akár 25 forint is lehet a marzs? A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy miért terjed újra a feketézés, mit jelent a "tételbontás" és hogyan tudják még a legális váltók is kijátszani a törvényt.

A 12 legidegesítőbb dolog, ami miatt utálsz bankfiókba járni
Hiába törekszenek a bankok arra, hogy minél több ügyet tudjunk online vagy telefonon elintézni, sok esetben elkerülhetetlen, hogy bankfiókba menjünk. Ilyenkor számos bosszantó dologba lehet belefutni, összegyűjtöttünk ezek közül néhányat. Téged mi idegesít a legjobban a fióki ügyintézéskor?

Az éttermek legnagyobb trükkje: lehúzás az étlapon
Számos trükkel próbálják meg befolyásolni az éttermek azt, hogy mely (drága) fogásokat válasszuk ki az étlapról. A menük megtervezésére ma már külön szakembereket is alkalmaznak a vendéglátóhelyek. Vajon miért van a legdrágább étel a menü elején, és mi kerül a jobb felső sarokba? Mit is takar valójában a különleges napi ajánlat?

Németországban keresel munkát? Érdemes sietned
Lapinformációk szerint Németország szigoríthatja a más uniós államokból érkező munkavállalókra vonatkozó szabályokat. De vajon miért van erre szükség? Hány külföldi munkavállaló érkezik a németekhez, és kik azok, akiket szívesen látnak?

Ezeket az infókat hallgatják el a lakástakarékok
Ha lakásra teszünk félre, akkor kiváló megoldás lehet a lakástakarékpénztári megtakarítás indítása, azonban a négy szolgáltató kínálata igen hasonló. Mi alapján érdemes kiválasztani a szolgáltatót, és mik azok az apróságok, amiket a hirdetésekben nem mondanak el?

15 dolog, amit biztos nem tudtál az ATM-ekről
Egyre több készpénzt veszünk fel, az ehhez használt ATM-ekről viszont szinte semmit sem tudunk. Hány darab van belőlük az országban? Mennyi pénz fordul meg bennük havonta? Hány támadás érte az automatákat az elmúlt években? Mi az a libanoni hurok? A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a 15 legérdekesebb adatot az ATM-ekről.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem