7 °C Budapest

Robbantott az OTP: bankon belül is érdemes már számlát váltani

Pénzcentrum
2013. május 26. 08:02

Legújabb számlacsomag körképünk meglepetése az OTP Simple számlacsomagja, melynek új kondícióival a többi bank nehezen tud versenyezni. A tranzakciós díj bevezetése után közel fél évvel átlagos számlahasználat esetén évente közel 10 ezer forintba kerül a számlavezetés a legolcsóbb bankban. Nézz körül te is, hogy jó helyen bankolsz-e?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem újdonság az OTP Simple számlacsomagja, bár még a bank honlapján sem találjuk meg a kondícióit, ugyanis a bank ügyel arra, hogy ne mosódjon össze a számlacsomag és a bank neve. Ezért a Simple oldalán is csak alul találjuk meg az OTP logóját. A bank hivatalos oldalán meg hiába keressük ezt a számlacsomagot a többi között, érdemes tehát alaposan tájékozódni vagy direkt a Simple számlacsomagra is rákérdezni a fiókokban, hiszen számításaink szerint ez sokkal kedvezőbb, mint a bank többi terméke. Ráadásul már eltörölték a korhatárt is, 35 év felett 150 ezer forintos jóváírással tehát bárkinek lehet a legnagyobb magyar bankban is olcsó bankszámlája.

A legnagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze átlagos számlahasználat mellett, ami 1 db eseti utalás 10 000 Ft összértékben, 3 db csoportos beszedés 30 000 Ft összértékben, 1 db készpénz felvétel saját ATM-ből 30 000 Ft értékben és 1 db kp felvétel idegen ATM-ből 30 000 Ft értékben tartalmaz. A BankRáció.hu kalkulátorával személyre is szabott ajánlatok közül válogathatsz.

Az OTP csomagjáról még néhány szót, hiszen elsőként került fel egyáltalán a listánkra. A számlacsomag alapból ingyenes, de így a készpénzfelvét például pénzbe kerül. 299 forintért megvásárolható több ugynevezett modul, amivel például 2 készpénzfelvételt kaphatunk. Ezt a számlacsomag díjaként tüntettük fel, pedig valójában ez az ATM használatot terheli. Van még sms modul, amivel az értesítések lesznek ingyenesek, érdemes személyre szabni ezt a számlát.

Éves díjak tekintetében 100 forinttal sincs lemaradva a második helyen az FHB aktív számlája, amihez 120 ezer forintos jóváírás szükséges. Második éves költségeket összehasonlítva dobogós még az Unicredit Nonstop+ számlája, de ez már több ezer forinttal is többi kerül a fenti tranzakciók mellett. A legjobb nem Simple OTP-s számla közel 30 ezer forintba kerül havonta az ügyfeleknek, tehát bankon belül is óriási a különbség, érdemes lehet váltani.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?