1 °C Budapest

Robbantott az OTP: bankon belül is érdemes már számlát váltani

Pénzcentrum
2013. május 26. 08:02

Legújabb számlacsomag körképünk meglepetése az OTP Simple számlacsomagja, melynek új kondícióival a többi bank nehezen tud versenyezni. A tranzakciós díj bevezetése után közel fél évvel átlagos számlahasználat esetén évente közel 10 ezer forintba kerül a számlavezetés a legolcsóbb bankban. Nézz körül te is, hogy jó helyen bankolsz-e?

Nem újdonság az OTP Simple számlacsomagja, bár még a bank honlapján sem találjuk meg a kondícióit, ugyanis a bank ügyel arra, hogy ne mosódjon össze a számlacsomag és a bank neve. Ezért a Simple oldalán is csak alul találjuk meg az OTP logóját. A bank hivatalos oldalán meg hiába keressük ezt a számlacsomagot a többi között, érdemes tehát alaposan tájékozódni vagy direkt a Simple számlacsomagra is rákérdezni a fiókokban, hiszen számításaink szerint ez sokkal kedvezőbb, mint a bank többi terméke. Ráadásul már eltörölték a korhatárt is, 35 év felett 150 ezer forintos jóváírással tehát bárkinek lehet a legnagyobb magyar bankban is olcsó bankszámlája.

A legnagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze átlagos számlahasználat mellett, ami 1 db eseti utalás 10 000 Ft összértékben, 3 db csoportos beszedés 30 000 Ft összértékben, 1 db készpénz felvétel saját ATM-ből 30 000 Ft értékben és 1 db kp felvétel idegen ATM-ből 30 000 Ft értékben tartalmaz. A BankRáció.hu kalkulátorával személyre is szabott ajánlatok közül válogathatsz.

Az OTP csomagjáról még néhány szót, hiszen elsőként került fel egyáltalán a listánkra. A számlacsomag alapból ingyenes, de így a készpénzfelvét például pénzbe kerül. 299 forintért megvásárolható több ugynevezett modul, amivel például 2 készpénzfelvételt kaphatunk. Ezt a számlacsomag díjaként tüntettük fel, pedig valójában ez az ATM használatot terheli. Van még sms modul, amivel az értesítések lesznek ingyenesek, érdemes személyre szabni ezt a számlát.

Éves díjak tekintetében 100 forinttal sincs lemaradva a második helyen az FHB aktív számlája, amihez 120 ezer forintos jóváírás szükséges. Második éves költségeket összehasonlítva dobogós még az Unicredit Nonstop+ számlája, de ez már több ezer forinttal is többi kerül a fenti tranzakciók mellett. A legjobb nem Simple OTP-s számla közel 30 ezer forintba kerül havonta az ügyfeleknek, tehát bankon belül is óriási a különbség, érdemes lehet váltani.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 09:07
Pikó András, Budapest VIII. kerülete, Józsefváros Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP színekben megválasz...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?