18 °C Budapest

Te hova tennél havi 300 ezret? Itt vannak a legjobb ajánlatok

Pénzcentrum
2013. március 19. 05:27

A nagyobb jövedelmű családok sem úszták meg a banki költségek növekedését, de számításaink szerint az esetükben kevésbé érezhető a tranzakciós illeték hatása, mint a kisebb keresetű családoknál. Összeállításunkban ezúttal legalább 250 ezer forint jövedelemmel rendelkezők legjobb bankszámláját kerestük, de azt látjuk, hogy akár milliós megtakarítással is legalább egy ezresbe kerül a bankolás havonta. Akármekkora a keresetünk érdemes készpénzkímélő megoldásokat keresni és minél többet elővenni a kártyánkat.

A tranzakciós illeték bevezetése után a legnagyobb mértékben a készpénzfelvétel díja ugrott meg. A legtöbb bankszámlánál már a havi egyszeri ATM használat is több száz forintba kerül, érdemes tehát inkább még a rezsit is kártyával fizetni. Az online számlakibocsátóknál a postai csekkes fizetéshez hasonlóan mi szabjuk meg, hogy mikor rendezzük tartozásunk és még a papírokat se kell évekig egy fiókban őrizgetni, ráadásul a postán sem kell 20 percet várakoznunk havonta.

Összeszedtük a 250 ezer forint feletti keresetűeknek szánt bankszámlacsomagok javát. A 12 legnagyobb bank többségénél lehetőség van kedvezményes szolgáltatások igénybevételére mindazoknak, akik havi keresete vagy megtakarítása meghaladja a feltételben szereplő összeget. A legolcsóbb ilyen számlával sem vehetünk fel ingyen pénzt, ezért inkább összehasonlításban több kártyás vásárlással számoltunk. Az alábbi táblázatban 2 készpénzfelvétellel 50 ezer forint értékben, 15 kártyás vásárlással 150 ezer forint értékben és 5 összesen 50 ezer forintos beszedési megbízással számoltunk. A díjakat a második évre számoltunk, néhány bank első éves akciói megtévesztőek lehetnek az összehasonlítások során, és a családok banki szokásaiból kitűnik, hogy ritkán váltanak bankot, így nem érdemes az első éves díjak alapján választani. De a bankok ajánlatait akár személyre is szabhatjuk aBankRáció.hu-n.Nem mondhatjuk, hogy így nem figyelünk oda pénzügyeinkre és figyelmetlenségből ezreseket hagyunk a bankoknál, mégis a legolcsóbb számla 3 240 forintba kerül évente, míg a legdrágábbért akár 24 631 forintot is fizetnünk kell. Magasabb jövedelem mellett sem mindegy tehát, hogy melyik bankot választjuk. A fenti tranzakciók esetén egyébként 6 600 forintot fizet a bank az államnak tranzakciós illetékként, ehhez képest kell értékelnünk, hogy magasak-e a banki díjak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Összehasonlításként még érdemes megnézni előző összehasonlításunkat, amikor a kisebb keresetűeknek kerestük meg a legjobb folyószámlát. Akkor a nagy bankok ajánlatai közül legolcsóbb közel háromezer forintba került évente, de ebbe csak egy készpénzfelvétel és nulla sms értesítés fért bele - a fenti összehasonlításban ugye 23 is van -. Hasonló tranzakciók esetén már a legjobb ajánlat is tízezer forintba került, annak ellenére, hogy a kisebb összegek miatt kisebb tranzakciós illetéket kell fizetnie a bankoknak. A kisebb jövedelműeknek tehát sokkal inkább oda kell figyelnie, hogy kér-e sms értesítést, v,agy hányszor vesz fel pénzt, utal, fizeti rezsijét számlájáról.

Ki kell még emelnünk, hogy a legtöbb banknál a prémium számlák mellé kiemelkedő szolgáltatások is járnak. Ingyenes lehet a társkártya prémium bankkártyák mellé nagyobb értékű biztosítás járhat, melyekre mind érdemes rákérdezni. Ráadásul a megtakarításokra is nagyobb kamatot kaphatnak azok, akik nagyobb összeget tudnak félretenni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 17:24
A Media1 után az Indamediával, az Index és a Velvet tulajdonosával is megegyezett az internetes vilá...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?