Te hova tennél havi 300 ezret? Itt vannak a legjobb ajánlatok

Pénzcentrum
2013. március 19. 05:27

A nagyobb jövedelmű családok sem úszták meg a banki költségek növekedését, de számításaink szerint az esetükben kevésbé érezhető a tranzakciós illeték hatása, mint a kisebb keresetű családoknál. Összeállításunkban ezúttal legalább 250 ezer forint jövedelemmel rendelkezők legjobb bankszámláját kerestük, de azt látjuk, hogy akár milliós megtakarítással is legalább egy ezresbe kerül a bankolás havonta. Akármekkora a keresetünk érdemes készpénzkímélő megoldásokat keresni és minél többet elővenni a kártyánkat.

A tranzakciós illeték bevezetése után a legnagyobb mértékben a készpénzfelvétel díja ugrott meg. A legtöbb bankszámlánál már a havi egyszeri ATM használat is több száz forintba kerül, érdemes tehát inkább még a rezsit is kártyával fizetni. Az online számlakibocsátóknál a postai csekkes fizetéshez hasonlóan mi szabjuk meg, hogy mikor rendezzük tartozásunk és még a papírokat se kell évekig egy fiókban őrizgetni, ráadásul a postán sem kell 20 percet várakoznunk havonta.

Összeszedtük a 250 ezer forint feletti keresetűeknek szánt bankszámlacsomagok javát. A 12 legnagyobb bank többségénél lehetőség van kedvezményes szolgáltatások igénybevételére mindazoknak, akik havi keresete vagy megtakarítása meghaladja a feltételben szereplő összeget. A legolcsóbb ilyen számlával sem vehetünk fel ingyen pénzt, ezért inkább összehasonlításban több kártyás vásárlással számoltunk. Az alábbi táblázatban 2 készpénzfelvétellel 50 ezer forint értékben, 15 kártyás vásárlással 150 ezer forint értékben és 5 összesen 50 ezer forintos beszedési megbízással számoltunk. A díjakat a második évre számoltunk, néhány bank első éves akciói megtévesztőek lehetnek az összehasonlítások során, és a családok banki szokásaiból kitűnik, hogy ritkán váltanak bankot, így nem érdemes az első éves díjak alapján választani. De a bankok ajánlatait akár személyre is szabhatjuk aBankRáció.hu-n.Nem mondhatjuk, hogy így nem figyelünk oda pénzügyeinkre és figyelmetlenségből ezreseket hagyunk a bankoknál, mégis a legolcsóbb számla 3 240 forintba kerül évente, míg a legdrágábbért akár 24 631 forintot is fizetnünk kell. Magasabb jövedelem mellett sem mindegy tehát, hogy melyik bankot választjuk. A fenti tranzakciók esetén egyébként 6 600 forintot fizet a bank az államnak tranzakciós illetékként, ehhez képest kell értékelnünk, hogy magasak-e a banki díjak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összehasonlításként még érdemes megnézni előző összehasonlításunkat, amikor a kisebb keresetűeknek kerestük meg a legjobb folyószámlát. Akkor a nagy bankok ajánlatai közül legolcsóbb közel háromezer forintba került évente, de ebbe csak egy készpénzfelvétel és nulla sms értesítés fért bele - a fenti összehasonlításban ugye 23 is van -. Hasonló tranzakciók esetén már a legjobb ajánlat is tízezer forintba került, annak ellenére, hogy a kisebb összegek miatt kisebb tranzakciós illetéket kell fizetnie a bankoknak. A kisebb jövedelműeknek tehát sokkal inkább oda kell figyelnie, hogy kér-e sms értesítést, v,agy hányszor vesz fel pénzt, utal, fizeti rezsijét számlájáról.

Ki kell még emelnünk, hogy a legtöbb banknál a prémium számlák mellé kiemelkedő szolgáltatások is járnak. Ingyenes lehet a társkártya prémium bankkártyák mellé nagyobb értékű biztosítás járhat, melyekre mind érdemes rákérdezni. Ráadásul a megtakarításokra is nagyobb kamatot kaphatnak azok, akik nagyobb összeget tudnak félretenni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 22. 22:41
A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyeire rálátó forrásaink szerint a minap.hu-t, valami...
Holdblog  |  2023. szeptember 22. 13:01
Hikikomoriban szenved világunk. Anélkül, hogy ennek tudatában lenne. Legalábbis a Glóbusz nagyrésze....
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM