Te hova tennél havi 300 ezret? Itt vannak a legjobb ajánlatok

Pénzcentrum
2013. március 19. 05:27

A nagyobb jövedelmű családok sem úszták meg a banki költségek növekedését, de számításaink szerint az esetükben kevésbé érezhető a tranzakciós illeték hatása, mint a kisebb keresetű családoknál. Összeállításunkban ezúttal legalább 250 ezer forint jövedelemmel rendelkezők legjobb bankszámláját kerestük, de azt látjuk, hogy akár milliós megtakarítással is legalább egy ezresbe kerül a bankolás havonta. Akármekkora a keresetünk érdemes készpénzkímélő megoldásokat keresni és minél többet elővenni a kártyánkat.

A tranzakciós illeték bevezetése után a legnagyobb mértékben a készpénzfelvétel díja ugrott meg. A legtöbb bankszámlánál már a havi egyszeri ATM használat is több száz forintba kerül, érdemes tehát inkább még a rezsit is kártyával fizetni. Az online számlakibocsátóknál a postai csekkes fizetéshez hasonlóan mi szabjuk meg, hogy mikor rendezzük tartozásunk és még a papírokat se kell évekig egy fiókban őrizgetni, ráadásul a postán sem kell 20 percet várakoznunk havonta.

Összeszedtük a 250 ezer forint feletti keresetűeknek szánt bankszámlacsomagok javát. A 12 legnagyobb bank többségénél lehetőség van kedvezményes szolgáltatások igénybevételére mindazoknak, akik havi keresete vagy megtakarítása meghaladja a feltételben szereplő összeget. A legolcsóbb ilyen számlával sem vehetünk fel ingyen pénzt, ezért inkább összehasonlításban több kártyás vásárlással számoltunk. Az alábbi táblázatban 2 készpénzfelvétellel 50 ezer forint értékben, 15 kártyás vásárlással 150 ezer forint értékben és 5 összesen 50 ezer forintos beszedési megbízással számoltunk. A díjakat a második évre számoltunk, néhány bank első éves akciói megtévesztőek lehetnek az összehasonlítások során, és a családok banki szokásaiból kitűnik, hogy ritkán váltanak bankot, így nem érdemes az első éves díjak alapján választani. De a bankok ajánlatait akár személyre is szabhatjuk aBankRáció.hu-n.Nem mondhatjuk, hogy így nem figyelünk oda pénzügyeinkre és figyelmetlenségből ezreseket hagyunk a bankoknál, mégis a legolcsóbb számla 3 240 forintba kerül évente, míg a legdrágábbért akár 24 631 forintot is fizetnünk kell. Magasabb jövedelem mellett sem mindegy tehát, hogy melyik bankot választjuk. A fenti tranzakciók esetén egyébként 6 600 forintot fizet a bank az államnak tranzakciós illetékként, ehhez képest kell értékelnünk, hogy magasak-e a banki díjak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Összehasonlításként még érdemes megnézni előző összehasonlításunkat, amikor a kisebb keresetűeknek kerestük meg a legjobb folyószámlát. Akkor a nagy bankok ajánlatai közül legolcsóbb közel háromezer forintba került évente, de ebbe csak egy készpénzfelvétel és nulla sms értesítés fért bele - a fenti összehasonlításban ugye 23 is van -. Hasonló tranzakciók esetén már a legjobb ajánlat is tízezer forintba került, annak ellenére, hogy a kisebb összegek miatt kisebb tranzakciós illetéket kell fizetnie a bankoknak. A kisebb jövedelműeknek tehát sokkal inkább oda kell figyelnie, hogy kér-e sms értesítést, v,agy hányszor vesz fel pénzt, utal, fizeti rezsijét számlájáról.

Ki kell még emelnünk, hogy a legtöbb banknál a prémium számlák mellé kiemelkedő szolgáltatások is járnak. Ingyenes lehet a társkártya prémium bankkártyák mellé nagyobb értékű biztosítás járhat, melyekre mind érdemes rákérdezni. Ráadásul a megtakarításokra is nagyobb kamatot kaphatnak azok, akik nagyobb összeget tudnak félretenni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16