Jól jönne egy kis zsebpénz? Megmutatjuk a legolcsóbb bankszámlát hozzá

Pénzcentrum
2013. május 6. 05:02

Egyre fiatalabbaknak lehet már szüksége bankszámlára, de a szülőknek is könnyebb lehet, ha nem készpénzben adja oda a zsebpénzt és követni tudják, mire költi el azt csemetéjük. A 25-26 éves korosztállyal bezárólag több kedvezményt is nyújtanak a bankok a fiataloknak, ezeket érdemes kihasználni, ezért a BankRáció.hu segítségével összeszedtük a bankok fiataloknak szánt bankszámláit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyetem mellett már biztosan szükség lehet bankszámlára, az ösztöndíj is ide érkezik, de a koli befizetése is egyszerűbb utalva. Egy kis odafigyeléssel néhány száz forintból megúszhatjuk ezt havonta, de érdemes odafigyelni a kezdeti akciókra, hiszen több bank az első évben elengedi a kártyadíjat, ami később nagyban növeli a költségeket.

A legnagyobb odafigyelés azonban később, az egyetem elvégzése után kell. A fiataloknak szánt csomagok általában csak csalik, hiszen az első bankválasztás a legtöbb ügyfélnél végleges. Annak ellenére, hogy a rosszul megválasztott számlacsomag több ezer forintunkba is fájhat havonta. Használjuk ki a fiataloknak szánt kedvezményeket, de ne felejtsünk el újra mérlegelni és akár bankot is váltani, amikor már átléptük az akcióhoz szükséges korhatárt.

 


Április utolsó napján érvényes
kondíciós listák szerint a legolcsóbb diákszámla az Erste banknál van, ami ráadásul tovább karcsúsítható, ha csak egyszer veszünk fel készpénzt havonta és kevesebbet utalunk. Az sms értesítés se olcsó, de magasabb limittel ezért is kevesebbet kell kiadnunk. Ez annyit jelent, hogy a beállíthatjuk, hogy csak a magasabb összegű utalásokról/vásárlásokról kapjunk értesítőt. De le is mondhatunk teljes egészében erről a szolgáltatásról, hiszen internet és mobilbankon keresztül könnyen követhetjük a pénzmozgásainkat.

Az épp most érettségizőkkel záruló korosztálynak még olcsóbb számlát is találtuk, az MKB banknál 50 forintért rendezhetik a pénzügyeiket havonta. A készpénzzel szemben a számlára utalt zsebpénz könnyebben ellenőrízhető a szülők számára, hiszen jól látszik, mikor hol vásároltak a bankkártyával vagy mikor vettek fel pénzt vele. De kevésbé paranoiás szülőknek is nyugtató lehet a gondolat, hogy akár a nyaralás közben is tud pénzt utalni gyermekének, ha az szükséges.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?