0 °C Budapest

Jól jönne egy kis zsebpénz? Megmutatjuk a legolcsóbb bankszámlát hozzá

Pénzcentrum
2013. május 6. 05:02

Egyre fiatalabbaknak lehet már szüksége bankszámlára, de a szülőknek is könnyebb lehet, ha nem készpénzben adja oda a zsebpénzt és követni tudják, mire költi el azt csemetéjük. A 25-26 éves korosztállyal bezárólag több kedvezményt is nyújtanak a bankok a fiataloknak, ezeket érdemes kihasználni, ezért a BankRáció.hu segítségével összeszedtük a bankok fiataloknak szánt bankszámláit.

Egyetem mellett már biztosan szükség lehet bankszámlára, az ösztöndíj is ide érkezik, de a koli befizetése is egyszerűbb utalva. Egy kis odafigyeléssel néhány száz forintból megúszhatjuk ezt havonta, de érdemes odafigyelni a kezdeti akciókra, hiszen több bank az első évben elengedi a kártyadíjat, ami később nagyban növeli a költségeket.

A legnagyobb odafigyelés azonban később, az egyetem elvégzése után kell. A fiataloknak szánt csomagok általában csak csalik, hiszen az első bankválasztás a legtöbb ügyfélnél végleges. Annak ellenére, hogy a rosszul megválasztott számlacsomag több ezer forintunkba is fájhat havonta. Használjuk ki a fiataloknak szánt kedvezményeket, de ne felejtsünk el újra mérlegelni és akár bankot is váltani, amikor már átléptük az akcióhoz szükséges korhatárt.

 


Április utolsó napján érvényes
kondíciós listák szerint a legolcsóbb diákszámla az Erste banknál van, ami ráadásul tovább karcsúsítható, ha csak egyszer veszünk fel készpénzt havonta és kevesebbet utalunk. Az sms értesítés se olcsó, de magasabb limittel ezért is kevesebbet kell kiadnunk. Ez annyit jelent, hogy a beállíthatjuk, hogy csak a magasabb összegű utalásokról/vásárlásokról kapjunk értesítőt. De le is mondhatunk teljes egészében erről a szolgáltatásról, hiszen internet és mobilbankon keresztül könnyen követhetjük a pénzmozgásainkat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az épp most érettségizőkkel záruló korosztálynak még olcsóbb számlát is találtuk, az MKB banknál 50 forintért rendezhetik a pénzügyeiket havonta. A készpénzzel szemben a számlára utalt zsebpénz könnyebben ellenőrízhető a szülők számára, hiszen jól látszik, mikor hol vásároltak a bankkártyával vagy mikor vettek fel pénzt vele. De kevésbé paranoiás szülőknek is nyugtató lehet a gondolat, hogy akár a nyaralás közben is tud pénzt utalni gyermekének, ha az szükséges.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 22:19
Február 1-jén éjjel pár óráig kiesésekre lehet számítani a szolgáltatónál karbantartás miatt.
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?