28 °C Budapest

Jól jönne egy kis zsebpénz? Megmutatjuk a legolcsóbb bankszámlát hozzá

Pénzcentrum
2013. május 6. 05:02

Egyre fiatalabbaknak lehet már szüksége bankszámlára, de a szülőknek is könnyebb lehet, ha nem készpénzben adja oda a zsebpénzt és követni tudják, mire költi el azt csemetéjük. A 25-26 éves korosztállyal bezárólag több kedvezményt is nyújtanak a bankok a fiataloknak, ezeket érdemes kihasználni, ezért a BankRáció.hu segítségével összeszedtük a bankok fiataloknak szánt bankszámláit.

Egyetem mellett már biztosan szükség lehet bankszámlára, az ösztöndíj is ide érkezik, de a koli befizetése is egyszerűbb utalva. Egy kis odafigyeléssel néhány száz forintból megúszhatjuk ezt havonta, de érdemes odafigyelni a kezdeti akciókra, hiszen több bank az első évben elengedi a kártyadíjat, ami később nagyban növeli a költségeket.

A legnagyobb odafigyelés azonban később, az egyetem elvégzése után kell. A fiataloknak szánt csomagok általában csak csalik, hiszen az első bankválasztás a legtöbb ügyfélnél végleges. Annak ellenére, hogy a rosszul megválasztott számlacsomag több ezer forintunkba is fájhat havonta. Használjuk ki a fiataloknak szánt kedvezményeket, de ne felejtsünk el újra mérlegelni és akár bankot is váltani, amikor már átléptük az akcióhoz szükséges korhatárt.

 


Április utolsó napján érvényes
kondíciós listák szerint a legolcsóbb diákszámla az Erste banknál van, ami ráadásul tovább karcsúsítható, ha csak egyszer veszünk fel készpénzt havonta és kevesebbet utalunk. Az sms értesítés se olcsó, de magasabb limittel ezért is kevesebbet kell kiadnunk. Ez annyit jelent, hogy a beállíthatjuk, hogy csak a magasabb összegű utalásokról/vásárlásokról kapjunk értesítőt. De le is mondhatunk teljes egészében erről a szolgáltatásról, hiszen internet és mobilbankon keresztül könnyen követhetjük a pénzmozgásainkat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az épp most érettségizőkkel záruló korosztálynak még olcsóbb számlát is találtuk, az MKB banknál 50 forintért rendezhetik a pénzügyeiket havonta. A készpénzzel szemben a számlára utalt zsebpénz könnyebben ellenőrízhető a szülők számára, hiszen jól látszik, mikor hol vásároltak a bankkártyával vagy mikor vettek fel pénzt vele. De kevésbé paranoiás szülőknek is nyugtató lehet a gondolat, hogy akár a nyaralás közben is tud pénzt utalni gyermekének, ha az szükséges.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 29. 12:55
Akár a 70 millió forintot is elérheti a vállalkozás által, a megkárosított fogyasztók részére fizete...
Bankmonitor  |  2024. május 29. 11:21
Az új lakástakarékok értékesítési számai már az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik....
Holdblog  |  2024. május 29. 07:28
Sokan leálltak az Nvidiánál, amikor AI-befektetést kerestek. Pedig a mesterséges intelligenciához ka...
Kiszámoló  |  2024. május 28. 16:22
Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm