27 °C Budapest

Hova jöhet végre a nyugdíj? Idősek is megúszhatják olcsóbban

Pénzcentrum
2013. február 18. 05:27

Gyakorlatilag két sárga csekk árából fenntartható egy nyugdíjas folyószámla. De azt is meg lehet kockáztatni, hogy a banki szolgáltatások már a postás borravalójából is elérhető bárki számára. Egy nyugdíjas nem csak biztonságban tudhatja a pénzét, de könnyebben is megtakaríthat kisebb összegeket, mintha párnacihában tartaná a teljes nyugdíját. A 65 év felettieknek kerestük meg a legjobb folyószámlát, hiszen több bank is kedvezményes feltételekkel várja őket.

A nyugdíjasok igényeinek megfelelő legolcsóbb bankszámlát kerestük a Pénzcentrum.hu összeállításában. Csak négy olyan ajánlat van a legjobb 15 között, aminek a nevében szerepel a nyugdíjas szó, a legkedvezőbbet is bárki kérheti, akinek valamilyen jövedelem vagy nyugdíj átutalása érkezik és ritkán utal vagy vesz le pénzt a számlájáról.

A legjobb nyugdíjasokra szabott számla megtalálásakor 1 készpénzfelvétellel, két sárga csekket helyettesítő beszedési megbízással és többszöri kártyás vásárlással számoltunk. Az olcsóbb online ügyintézést is számba vettük, hiszen a cikk olvasói valószínűleg rendelkeznek internettel is.

A bankok többsége akciós számlacsomagot kínál a diákoknak, hiszen ezzel korán szerezhetnek ügyfeleket, akik nagy valószínűsséggel szinte életük végéig az adott hitelintézetnél maradnak. Az idősebb korosztályt nem csábítják már így, de azért így is lehet kedvező ajánlatot találni.Az ajánlatokat személyre is szabhatjuk a BankRáció.hu kalkulátorával, ahol a kisebb bankok ajánlatait is megtekinthetjük.


A legolcsóbb számlacsomag az OTP Alap, ez a fenti tranzakciók esetén 301 forintba kerül havonta. Ezért nem jár sms értesítés, hiszen ezt egyik bankszámla esetén se igényeltük. Négy helyen is fizetni kell a beszedési megbízásokért, ezért a legtöbb közüzemi szolgáltatónál érdemes kártyával fizetni. Ezt a netes számlanyújtóknál tehetjük meg, ilyen a díjnet.hu és a szamlazz.hu. Ha nincs szükség beszedési megbízásra sem, 173 forintért bankolhatnak a nyugdíjasok havonta, ami gyakorlatilag kevesebb mint két sárga csekk díja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ki fizeti meg a sárga csekket valójában:Jön a fehér csekk, de ez is sokba kerül a magyar családoknak

Összefoglalva a nyugdíjasok is találhatnak maguknak olcsó számlacsomagot, amivel intézhetik a legfontosabb pénzügyi műveleteiket, már akár 173 forintból is. Aki kételkedik, hogy könnyen hozzá tudna szokni az új internetes utalásokhoz és inkább a postást várja, annak ajánljuk az alábbi videót Sárkány Jolcsi nénivel.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?