Hova jöhet végre a nyugdíj? Idősek is megúszhatják olcsóbban

Pénzcentrum
2013. február 18. 05:27

Gyakorlatilag két sárga csekk árából fenntartható egy nyugdíjas folyószámla. De azt is meg lehet kockáztatni, hogy a banki szolgáltatások már a postás borravalójából is elérhető bárki számára. Egy nyugdíjas nem csak biztonságban tudhatja a pénzét, de könnyebben is megtakaríthat kisebb összegeket, mintha párnacihában tartaná a teljes nyugdíját. A 65 év felettieknek kerestük meg a legjobb folyószámlát, hiszen több bank is kedvezményes feltételekkel várja őket.

A nyugdíjasok igényeinek megfelelő legolcsóbb bankszámlát kerestük a Pénzcentrum.hu összeállításában. Csak négy olyan ajánlat van a legjobb 15 között, aminek a nevében szerepel a nyugdíjas szó, a legkedvezőbbet is bárki kérheti, akinek valamilyen jövedelem vagy nyugdíj átutalása érkezik és ritkán utal vagy vesz le pénzt a számlájáról.

A legjobb nyugdíjasokra szabott számla megtalálásakor 1 készpénzfelvétellel, két sárga csekket helyettesítő beszedési megbízással és többszöri kártyás vásárlással számoltunk. Az olcsóbb online ügyintézést is számba vettük, hiszen a cikk olvasói valószínűleg rendelkeznek internettel is.

A bankok többsége akciós számlacsomagot kínál a diákoknak, hiszen ezzel korán szerezhetnek ügyfeleket, akik nagy valószínűsséggel szinte életük végéig az adott hitelintézetnél maradnak. Az idősebb korosztályt nem csábítják már így, de azért így is lehet kedvező ajánlatot találni.Az ajánlatokat személyre is szabhatjuk a BankRáció.hu kalkulátorával, ahol a kisebb bankok ajánlatait is megtekinthetjük.


A legolcsóbb számlacsomag az OTP Alap, ez a fenti tranzakciók esetén 301 forintba kerül havonta. Ezért nem jár sms értesítés, hiszen ezt egyik bankszámla esetén se igényeltük. Négy helyen is fizetni kell a beszedési megbízásokért, ezért a legtöbb közüzemi szolgáltatónál érdemes kártyával fizetni. Ezt a netes számlanyújtóknál tehetjük meg, ilyen a díjnet.hu és a szamlazz.hu. Ha nincs szükség beszedési megbízásra sem, 173 forintért bankolhatnak a nyugdíjasok havonta, ami gyakorlatilag kevesebb mint két sárga csekk díja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ki fizeti meg a sárga csekket valójában:Jön a fehér csekk, de ez is sokba kerül a magyar családoknak

Összefoglalva a nyugdíjasok is találhatnak maguknak olcsó számlacsomagot, amivel intézhetik a legfontosabb pénzügyi műveleteiket, már akár 173 forintból is. Aki kételkedik, hogy könnyen hozzá tudna szokni az új internetes utalásokhoz és inkább a postást várja, annak ajánljuk az alábbi videót Sárkány Jolcsi nénivel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Bankmonitor  |  2022. szeptember 26. 16:49
Bár a legnépszerbb lakáshitelek kamata már 7-8 százalékról indul a támogatott hiteleknek köszönheten...
MEDIA1  |  2022. szeptember 26. 16:35
A cél, hogy 1 millió ember imádkozzon három napon át az esti órákban a békéért.
Kiszámoló  |  2022. szeptember 26. 15:28
Megjelent a tájékoztató az új prémium állampapírokról. Az ötéves 0.75 százalékos prémiumot fizet, de...
Számvető  |  2022. szeptember 26. 05:12
A diszkont kincstárjegy nagyon felkapott lett az elmúlt fél évben. Ez nem is csoda, hiszen az 1 éves...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?