A legújabb csapás a nyugdíjasokra; ki keresett a devizahiteleken? - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2011. november 20. 17:36

A legkisebb vállalatok mellett a nyugdíjasokat, a hiteleseket és az autósokat érintő témák foglalkoztatták leginkább a Pénzcentrum.hu olvasóit az elmúlt héten. Nagy sikert aratott tematikus cikksorozatunk, melyben a kis-és közepes vállalatok hitelezésének témakörét jártuk körül, és igyekeztünk hasznos, gyakorlati tanácsokkal segíteni a hazai vállalkozókat. Szót ejtettünk természetesen a lakossági devizahitelesek új mentőövéről is: a tervezet szerint a bankok átvállalnák a devizaadósok gyűjtőszámla-tartozásának egy részét. Beszámoltunk arról, hogy 25 százalékkal emelkedik jövőre a kiegészítő tevékenységet folytató, vagyis a nyugdíjas vállalkozók által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összege, és azt is megmutattuk, hogyan tudnak spórolni az autósok az egekbe szökő benzinárak mellett. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, 2011. 46. hetében.A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!


Nem egyszerű manapság tőkéhez jutni a kis-és közepes vállalatoknak. Az elmúlt évek gazdasági nehézségeinek hatására a bankok jelentősen megváltoztatták hitelezési politikájukat, a legkisebb cégek pedig sokszor nem tudják, hogyan, milyen hitelt érdemes felvenniük fejlesztéseik finanszírozásához.
A Pénzcentrum.hu cikksorozatában azt mutatta be, hogyan és miért vehet fel hitelt egy vállalkozás, hogyan jusson közös nevezőre a bankokkal, milyen fejlesztések, beruházások milyen típusú hitelből valósulhatnak meg.

Elemzéseink a témában:

Hitelszűkében a céged? Így szerezhetsz pénzt!

Elfogy a talaj a magyar bankok alól: beleeshetünk mi is?

Nem is gondoltad volna: ki keresett a devizahiteleken?

Adnak hitelt a bankok, csak ezt várják el cserébe

Ez az út vezet a meggazdagodáshoz: kerüld ki az akadályokat


Jön az új árfolyamrögzítés: jobb, mint a végtörlesztés?
Újragondolt árfolyamrögzítésnek is nevezhetnénk azt a kiszivárgott tervezetet, miszerint a bankok átvállalnák a devizaadósok gyűjtőszámla-tartozásának egy részét. A tervezet kísértetiesen hasonlít a már augusztus óta élő, eddig mindössze 4 ezer devizahiteles által igénybevett árfolyamrögzítéshez, azzal a különbséggel, hogy a gyűjtőszámlán felhalmozott tartozás egy részét nem az adós, hanem a hitelintézetek fizetnék ki.

Rajtuk nem segíthet az Eszközkezelő?
Kimaradnak az egy gyerekesek és a 26 ezer forint feletti egy főre eső keresettel rendelkező háztartások a Nemzeti Eszközkezelő programjából. Szigorú feltételeknek kell megfelelnie mindazoknak, akik saját ingatlanjukban szeretnének maradni, de hitelükkel már 90 napnál is nagyobb késedelme estek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Újabb adomány a gazdagoknak: a bérkompenzációval is jól járnak
Ismét a jómódúaknak kedvez a kormány a jövő évben elvárt béremelésekhez igénybe vehető adókedvezménnyel, miközben hátrányos helyzetbe hozza azokat, akik több munkaviszonyból próbálnak megélni. A munkáltatóknak csak 5 százaléknyi béremelés terhét kell lenyelniük, a többit adókedvezmény formájában visszatarthatják. Az újfajta kompenzáció révén akár 250 milliárd forint is kieshet a költségvetésből.

Kivérzett az eva: 37 százalék lesz a kulcs, 7 millió felett éri meg
A kormány és a Fidesz-frakció is azt támogatja, hogy 37 százalék legyen az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva adómértéke 2012-ben.

Itt a legújabb csapás a nyugdíjasokra
Tetemes mértékben, 25 százalékkal emelkedik jövőre a kiegészítő tevékenységet folytató, vagyis a nyugdíjas vállalkozók által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összege. A fideszes Koszorús László módosító javaslata szerepel abban a csomagban, amelyet támogat a kormány, és várhatóan el is fogadja mai ülésén a parlament.

Luxusnyugdíj adókedvezményből, Te is megkaphatod

Furcsa szó az öngondoskodás egy óriásra nőtt jóléti államban, ahol az áfa 27, az összes nyugdíjjárulék 34 százalék és nyugdíjat is külön biztosok védik a karvalytőkétől. Mégis rengetegen érzik fontosnak, hogy megtakarítsanak jövőjükre. Az állam viszont itt is jelen van, gyengéden vezeti kezünket és tereli megtakarításainkat az a hosszú évek alatt formálódott támogatási rendszerrel. Olyan érzése van ilyenkor az embernek, hogy ez legalább egy esély arra, hogy visszakapjon valamit abból, amit befizetett az országunk javára.

Betiltják a fogyasztói csoportokat: vége az átverésnek
Az állampolgárok vagyoni védelme érdekében szükséges a fogyasztói csoportok betiltása - áll a gazdasági bizottság módosító javaslatában. Az módosító indítvány elfogadása esetén 2012 január elseje után nem alakulhat újabb fogyasztói csoport, de a már működőek is számíthatnak valamiféle szabályozásra a jövőben.

Így spórolj a benzinnel: egekben az árak a kutakon

Soha nem volt még ilyen drága az üzemanyag a magyar kutakon. Szerdától a benzint átlagosan 401-402 forintos, a gázolajat pedig átlagosan 431-432 forintos literenkénti áron tankolhatják az autósok. Talán soha nem volt még akkora jelentősége annak, hogy okosan használva akár 20-30 százalékkal is csökkenthető járművünk fogyasztása.

Külföldre kell menniük a magyar betegeknek: ki fog itt gyógyítani?

Összesen 2300 orvos rezidens helyezte ügyvédi letétbe a felmondó levelét. Október elejéig több mint 800 orvos hagyta el az országot. Szócska Miklós, egészségpolitikáért felelős államtitkár szavaiból kiderült: nem számíthatnak átfogó bérrendezésre az ágazatban dolgozók, ellenben idén és jövőre összesen több mint 17 milliárd forintot pótlékok formájában megkapnak a népegészségügyi adóból befolyó pénzből.

Ezt vedd ajándékba a feleségednek - a magyar nők karácsonyi vágyai
Egy felmérés szerint utazásnak örülne legjobban a magyar nő karácsonyra. Az utazást az illatszer, parfüm, kozmetikum kategória követi.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?