27 °C Budapest

Címke: nyugdíj tervezet fidesz (5 cikk)

Pénzcentrum | 2011. november 20. 17:36

A legújabb csapás a nyugdíjasokra; ki keresett a devizahiteleken? - heti összefoglaló

A legkisebb vállalatok mellett a nyugdíjasokat, a hiteleseket és az autósokat érintő témák foglalkoztatták leginkább a Pénzcentrum.hu olvasóit az elmúlt héten. Nagy sikert aratott tematikus cikksorozatunk, melyben a kis-és közepes vállalatok hitelezésének témakörét jártuk körül, és igyekeztünk hasznos, gyakorlati tanácsokkal segíteni a hazai vállalkozókat. Szót ejtettünk természetesen a lakossági devizahitelesek új mentőövéről is: a tervezet szerint a bankok átvállalnák a devizaadósok gyűjtőszámla-tartozásának egy részét. Beszámoltunk arról, hogy 25 százalékkal emelkedik jövőre a kiegészítő tevékenységet folytató, vagyis a nyugdíjas vállalkozók által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összege, és azt is megmutattuk, hogyan tudnak spórolni az autósok az egekbe szökő benzinárak mellett. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, 2011. 46. hetében.

Pénzcentrum | 2011. október 27. 14:16

Ez lehet a végső döfés a magánnyugdíj-pénztári tagoknak

Szociális hozzájárulási adóvá alakulna át 2012-től a munkáltatók által jelenleg fizetendő összesen 27 százalékos társadalombiztosítási járulék - ezt javasolja Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés előtt lévő adó- és járuléktörvény-módosítási csomaghoz benyújtott indítványában. A javaslat leszögezi, hogy az adó megfizetéséhez nem társul semmilyen államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételéhez való jog. A javaslat elfogadásával a kormány bevinné a kegyelemdöfést a magánnyugdíj-pénztári tagoknak.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 22. 14:33

Elszámolta magát a kormány, nincs pénz jövőre bérkompenzációra

Megalapozott háttérszámítások nélkül, össze-vissza dobálózik a kormány a jövő évre tervezett adóváltoztatási javaslatokkal. Az eddig bejelentett intézkedések - a kormányzati kommunikációval szemben - nem elegendőek ahhoz, hogy az alacsonyabb jövedelműek keresetkiesését finanszírozni lehessen.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 30. 13:57

Nyugdíjügy: 100 ezren vártak hiába a mentőövre

Az Alkotmánybíróság keddi teljes ülésén sem született döntés a magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos határozattervezet ügyében - közölte Sereg András, a testület sajtófőnöke az MTI érdeklődésére.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 19. 16:57

Mégis azok járhatnak jól, akik a magánnyugdíj-pénztárban maradtak

Azoknak is járna állami nyugdíj, akik magánnyugdíj-pénztári tagok maradtak - áll az origo által megszellőztetett alkotmánybírósági határozattervezetben. Ha a taláros testület így döntene, nagy kérdés lenne, milyen lépéseket tehetnének azok, akik jogfenntartó nyilatkozatot írtak alá, mely szerint kényszer hatására léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe.