Ezzel a fusi melóval havi 100 ezret is kaszálhatsz: fel sem kell mondanod

2018. május 4. 05:32

Sokan nem tudnak kijönni a fizetésükből, ezért ahhoz, hogy fizetni tudják a csekkeket és/vagy a hitelt, és hogy a család se szenvedjen nagyon hiányt semmiben, úgy döntenek, másodállást vállalnak. Ez nem könnyű, hiszen sokszor épp a család issza meg a levét annak, hogy több pénzt keresünk, hiszen annyival kevesebb időt töltünk otthon. De mégis, heti néhány óra plusz munkával mennyi plusz jövedelemre lehet szert tenni? Mekkora áldozatot kíván az, ha valaki fusi munkát is végez? Ennek jártunk utána.

Ápolónő vagyok, 1990 óta. Sokáig az egészségügyben dolgoztam, de néhány éve a szociális szférában helyezkedtem el és jelenleg 12 órás váltott műszakban dolgozom

- mondta a Pénzcentrumnak Kata, akinek nevét kérésére megváltoztattuk. A ’90-es évek elején egészségügyi szakközépiskolában végzett, és aztán felnőtt szakápolói képesítést szerzett, de szeptember óta tanulja, amit sok évvel ezelőtt érettségivel együtt elvégzett.

Ma már OKJ-s bizonyítványt kell felmutatni ahhoz, hogy újra munkát kapjak az egészségügyben. A gyakorlat nem számít

 - jegyezte meg. Pedig nagyon szeretne visszatérni az egészségügybe.

Súlyos tízezrek vannak a két fizetés között. Nagy valószínűség szerint, ha újból betegágy mellett dolgozhatnék, mellékállást nem is vállalnék.

Havonta átlagosan nettó 140-160 ezret keres, pótlékokkal együtt. Elég régóta vállal plusz munkát a fix munkahelye mellett.

Rögtön a munkába állás után szükségem volt kereset kiegészítésre, mert már akkor egyértelmű volt, hogy a közalkalmazotti fizetés nem elegendő a fényes jövő építésére. Mindig volt valami plusz, aminek a segítségével elérhettem a céljaimat, például megszerezhettem a jogosítványt, vagy leányszálló helyett albérletbe mehettem

- mesélte. Korábban vállalt már házi betegápolást, volt magán idősek otthonában ápoló, kertészetben növénygondozó, egy közvélemény kutató cégnél adatrögzítő, de takarított lépcsőházat is a főállása mellett a szabadnapjain. Az utóbbi időben nincs folyamatos, stabil mellékállása. Próbál keresni, otthoni betegápolást, gondozást, sebkötözést, injekció beadást vállalna.

Heti 2-3 nap jöhet szóba, és alkalmanként is csak 2-4 óra. A cél az lenne, hogy hetente 10-15 ezer forintot keressek.

Viszont nem könnyű másodállást találni: adott fel hirdetést néhány hete, de eddig semmilyen komoly ajánlatot nem kapott. Kata is kiemelte, hogy rengeteg, hozzá hasonló egészségügyis próbál plusz jövedelemre szert tenni, de a szakmában tapasztalattal nem rendelkezők eléggé lenyomták az árakat. Nehezíti a helyzetet az is, hogy sokan a folyamatos felügyeletre szoruló idősek vagy betegek mellé hosszú távú felügyeletet keresnek, ezt viszont fix munka mellett lehetetlen elvállalni.

Idősek otthoni ápolása, öltöztetés, sebkötözés, injekciózás és hasonló munkák elvégzéséért az óradíjak egyébként 1000-2000 forint körül alakulnak,

de a legtöbb hirdetésben feltüntetik, hogy az ár a munkavégzés jellegétől, és a helyszínen töltött időtartamtól is függ.

Ezekkel a fusi melókkal viszont nagyot lehet kaszálni

Ha valakinek nagy szüksége van a kereset kiegészítésre, a neten rengeteg állásajánlatot találhat.

Viszont ahhoz, hogy valóban jelentős összeggel növeljük a bevételeinket, áldozatot kell hozni.

A legjobban fizető fusi melók ugyanis rendszeres, hosszú távú elfoglaltsággal járnak, és éjszakai munkavégzést követelnek a jelentkezőtől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Aki viszont nem riad vissza az éjszakázástól, az nettó 65 ezer forintot kereshet, ha vállalja, hogy hétfőtől péntekig este 22-től hajnali 02 óráig és szombaton és vasárnap 20 órától éjfélig takarít egy budapesti edzőteremben.

Szintén éjszakai munkavégzéssel keresnek sofőröket egy sofőrszolgálathoz, 4 órát is lehet vállalni, viszont a munkaidő este 19 órától hajnali 5-ig tart. A nettó fizetési keret a hirdetés szerint 100 ezer forint.

A különböző gyorséttermek is folyamatosan keresnek részmunkaidőben foglalkoztatott munkaerőt, a Mekinél épp Siófokra és Veszprémbe vennének fel embert. Van lehetőség éjszakai munkavégzésre is. Siófokon a training ideje alatt bruttó 1100 forintos kezdő órabért, 3 hónap után a sikeres traininget követően bruttó 1200 forintos órabért lehet keresni, Veszprémben pedig a training ideje alatt bruttó 1200 forintos kezdő órabért, 3 hónap után a sikeres traininget követően bruttó 1300 forintos órabért kap a munkavállaló.

Tízezreket kereshetnek hetente a tanárok

Márciusban robbant a hír, hogy a pályakezdő, főiskolai végzettségű pedagógusok bérét bruttó 200 ezer forintra emelik, viszont nem részesülnek ebből sem az óvodapedagógusok, sem a szakképzésben dolgozók. Ráadásul a bruttó 200 ezer forint sem elég sokak számára. A tanárok viszont egész jól kereshetnek, ha magánórákat vállalnak, ráadásul ők maguk oszthatják be az idejüket.

A fővárosban 2500-3500 forint körüli összegért adnak 60 perces órákat az oktatók, de a matematika és informatika tanárok, akik akár programozást is tanítanak, elkérnek 5000 forintot is óránként.

Az óvodapedagógusok már nehezebb helyzetben vannak. Több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek óránként átlagosan 1000-2000 forintért vállalnak gyermekfelügyeletet, és a babysittert kereső családok is nagyjából ennyit hajlandóak fizetni a szakemberek szolgáltatásaiért.

Ha valaki nem akar óriási áldozatot hozni és nem is akar vagyonokat keresni, viszont rugalmas a munkaideje és ezért könnyen alkalmazkodni tud, valamint még a kutyákat is szereti, azok számára jó lehetőség lehet a kutyaszittelés, illetve kutyasétáltatás.

Óránként 2000-3000 forintot is lehet azzal keresni, ha vállalod, hogy leviszed valakinek a kiskedvencét sétálni, ha a gazdi nem ér rá. Ha pedig a gazdi elutazna és arra az időre befogadnád az ebet, éjszakánként akár 6000- 7000 forinttal lehetsz gazdagabb.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm