2020. szeptember 30. szerda Jeromos
HR Centrum

Ezek a home office rejtett költségei: vajon mire elég a 16 ezres hozzájárulás?


A második hullámban ismét egyre több magyar munkavállaló vonul home office-ba, azaz amíg a járvány le nem vonul otthonról dolgoznak. Ez azonban számos plusz költséggel járhat, nem csak a megfelelő eszközöket kell beszerezni, ha erről a cége nem gondoskodott, de a rezsiszámlák is megemelkedhetnek, hiszen nyakunkon a fűtésszezon. Itthon azonban már készül a jogszabálymódosítás, mely lehetőséget ad a cégeknek, hogy adómentes juttatás formájában megtérítsék ezeket a költségeket. De vajon mire elég ez a pénz?

A koronavírus járvány második hullámával párhuzamosan ismét egyre több irodai dolgozó vonul home office-ba, nem csak hazánkbanm de egész Európában. Az első hullám sokkja után, mára kész eljárásrendek mentén dolgoznak a cégek, hiszen számítottak az estszámok ismételt növekedésére.

Az otthoni munkavégzés jelenleg ugyan ismét kényszermegoldás, ugyanakkor sok előnye van mindkét fél számára: a munkaadó költséget takaríthat meg, egyes kutatások szerint a munkavállalók nagy része pedig sokkal produktívabb otthonról, ugyanakkor számukra végképp eltűnhet a határ munka és magánélet között. Ám a HuffPost cikke szerint a home office-nak nem csak pszichológiai költségei vannak, de kevesebb pénz marad a dolgozók zsebében a hónap végén, hiszen több olyan költséget is fel kell vállalniuk, amelyeket eddig a munkaadó fedezett. 

Már az első körben sokan elmondták, hogy a munkaadójuk járványügyi szempontokra hivatkozva, nem engedte, hogy az irodában használt eszközöket hazavigyék a dolgozók: így sokaknak be kellett ruházniuk íróasztalba, irodai székbe, esetleg egy monitorba is. Danelle Clarke-nak, aki egy iowai közüzemi társaság adminisztrációján dolgozik, 10 százalékkal csökkentették a fizetését, mondván rengeteg benzinpénzt spórol meg azzal, hogy otthon marad, és még az autója sem kopik. Ugyanakkor mióta otthonról dolgozik, a saját Wi-Fi-jét, a saját telefonját használja, és hiába kért egy nyomtatót a munkaadójától, nem kapott. Ő személy szerint úgy gondolja, ugyanolyan eredményes otthonról, ha nem még eredményesebb, ezért nem érzi fair-nek sem a csökkentést, sem az elutasított kérését.

Az irodában a munkaadó felelős a megfelelő hőmérséklet, a megfelelő környezet fenntartásáért, valamint a meghibásodott technológia berendezések javításáért, cseréjéért. Amikor az otthon az iroda, az alkalmazottak vállalják mindezekért a felelősséget. Fizetnek tehát az áramért, a vízért, télen a fűtésért, nyáron a hűtésért. Egyes becslések szerint a tömeges hom office időszakában az otthonról dolgozók számára akár 15-30 százalékkal is megnőtt a rezsi. 

Már készül a törvény

Magyarországon várhatóan valamikor az ősszel kerül a parlament elé az otthoni munkavégzést támogató jogszabály-módosítás. Az egyik legfontosabb változás a tervezetben, hogy a home office atipikus munkavégzési forma, vagyis csak a munkaadó és a munkavállaló közös megállapodásán alapulhat, ha csak az egyik fél akarja, akkor nem megoldható. A jogszabály-módosítás a hírek szerint kitár a költségtérítésekre is: a Munka törvénykönyve fő szabály szerint ezt a munkaadónak írja elő, ha távmunkában foglalkoztatja a dolgozót.

Havi átalányban tudnak megállapodni a felek, ami a mindenkori minimálbér 10 százalékáig terjedhet - közölte az Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szeptember 7-én. Ez az idei minimálbér alapján 16 100 forint lehetne. Az olyan részletszabályokról, hogy a munkáltató biztosítson-e eszközöket a munkavégzéshez, vagy mi történik akkor, ha a dolgozó ragaszkodik-e a saját eszközéhez, még tárgyalnak a szociális partnerek.

Egy friss kutatás szerint a magyarok 39 százaléka 40-60 ezer, 33 százaléka pedig 20-40 ezer forint közötti rezsit fizet. Ebben minden benne van a gáz, az áram, a víz, a közös költség, a telefon, az internet, vagy éppen a kéményseprés díja. Ha tehát 40 ezer forint átlaggal számolunk, ami a fenti példák alapján nagyjából 20 százalékkal nőhet, azaz 8 ezer forinttal. Így a maximálisan adható 16 100 forint elviekben fedezheti a plusz kiadásokat.

 

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
coachco
2020. 09. 28. 17:34
Sátoraljaújhely és Sárospatak – vesztesek közt cinkos aki léha?

Talán nem árulok el titkot, ha azzal kezdem, imádom a Zemplént! De mondhatnám úgy is, imádom Tokaj-Hegyalját! [...]...

perfekt
2020. 09. 28. 08:32
A jogkövetési vizsgálat legfontosabb szabályai

2018. január 1-jei hatállyal került bevezetésre egy új ellenőrzési típus, a jogkövetési vizsgálat....

hrdoktor
2020. 09. 28. 04:45
Ezek a gyógyszerek gyengíthetik a fogamzásgátlót

Bár a fogamzásgátló tabletta szedése az egyik legbiztosabb módja a nem kívánt terhesség megelőzésének...

vezetoi-coaching
2020. 09. 26. 09:16
A motiváció vs demotiváció dialektikája... (avagy a húzd meg - ereszd meg művészete...:-)))

Meg is lepett, meg nem is a demotiválásról írt rövid szösszenet iránt támadt érdeklődés...

legacykft
2020. 09. 25. 09:00
Hányszor csináljátok még, ami nem működik?

Nem sikerült? Meg kell próbálni újra! Logikusnak tűnik, mégsem mindegy, hogy hogyan csináljátok:...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó