8 °C Budapest

Címke: kéményseprés díja (24 cikk)

Pénzcentrum | 2020. szeptember 13. 15:02

Ezek a home office rejtett költségei: vajon mire elég a 16 ezres hozzájárulás?

A második hullámban ismét egyre több magyar munkavállaló vonul home office-ba, azaz amíg a járvány le nem vonul otthonról dolgoznak. Ez azonban számos plusz költséggel járhat, nem csak a megfelelő eszközöket kell beszerezni, ha erről a cége nem gondoskodott, de a rezsiszámlák is megemelkedhetnek, hiszen nyakunkon a fűtésszezon. Itthon azonban már készül a jogszabálymódosítás, mely lehetőséget ad a cégeknek, hogy adómentes juttatás formájában megtérítsék ezeket a költségeket. De vajon mire elég ez a pénz?

MTI | 2013. július 1. 16:04

20 százalékos rezsivágásra készülnek Orbánék?!

Július 1-jétől hat tétel díja mérséklődött a rezsicsökkentés keretében, a kormánypártok munkacsoportja azonban nyáron is dolgozik az energiaárak további mérséklésének lehetőségén - mondta Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón. Azt mondta, az eddig életbe lépett díjcsökkentések egy átlagos családnak évente mintegy 95-100 ezer forintos megtakarítást eredményeznek.

Pénzcentrum | 2013. április 15. 10:04

Az újabb rezsicsökkentés mellett jöhet az ingyenes kéményseprés?

A Fidesz-frakció szeptember eleji kihelyezett frakcióülésén fogja meghallgatni a kormány tájékoztatóját arról, hogy a fűtési szezon beállta előtt tudják-e még tovább mérsékelni a villamos energia árát, illetve a fűtési költségeket - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az M1 A Lényeg című műsorában vasárnap este.

MTI | 2013. április 11. 17:29

Már 30 százalékos rezsicsökkentést emleget a kormány

További rezsicsökkentésre lenne szükség - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Hódmezővásárhelyen, aki szerint a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait - számol be az MTI.

Nagy Bálint | 2012. december 12. 13:50

Újabb teher az ingatlantulajdonosoknak: ez is drágul jövőre

Átlagosan 4,5 százalékkal emelkednek jövőre a kéményseprési díjak Budapesten. Sőt, egy tavaszi módosítás szerint az sem bújhat ki az ellenőrzés alól, aki nem engedi be a kéményseprőket az otthonába.

Pénzcentrum | 2012. május 15. 15:07

Nem mindenhol problémás a kéményseprés

A bürokratikus ügymenet lassúsága, s feleslegesnek tűnő, többszöri engedélyeztetések jellemzik a hazai engedélyköteles gázszerelési eljárást. De mi a helyzet külföldön? Dániában például merőben más a helyzet; egy olvasónk tájékoztatása szerint ott a kéményseprőkre már nincs is szükség. Míg idehaza a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a jövőben büntetésre számíthat az, aki nem engedi be a FŐKÉTÜSZ munkatársait.

Pénzcentrum | 2012. május 8. 14:38

Újabb teher a lakástulajoknak: most a kéményekre szállnak rá

Egy friss rendeletmódosítás szerint a kéményseprés díjával megegyező pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) munkatársait. Egy problémás kémény javítása, például bélelése ugyanakkor ennél jóval többe kerülhet.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm