9 °C Budapest
Businesswoman leading a training class for professionals

Hatalmas támogatást kaphatnak a kisvállalkozások: itt a határidő, eddig lehet jelentkezni

2023. május 5. 20:30

Július végéig hosszabbodik meg a munkahelyi képzéseket támogató program beadási határideje. A másfél éve indult, munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási programra három hónappal tovább, 2023. július 31-ig nyújthatják be támogatási igényeiket a hazai vállalkozások.

A kormányhivatalok eddig több mint 25 ezer munkavállaló képzésére ítéltek meg támogatást. Ez a mostani elhúzódó háborús helyzetben érdemben hozzájárul a támogatott cégek dolgozóinak képzettségi szintjének növeléséhez, a munkahelyek védelméhez, a foglalkoztatás növeléséhez - derült ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményéből.

A GINOP Plusz 3.2.1 pályázat keretében az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro-és kisvállalkozások dolgozóik vállalati képzéséhez igényelhetnek cégmérettől függően maximum 70 százalékos támogatást akár képzési díj, akár a képzés ideje alatti kieső munkaidőre jutó munkabérre vonatkozóan. A mikro-, illetve kisvállalkozások esetén 70, közepes méretű vállalkozások esetében a támogatás 60, míg a nagyvállalatoknál 50 százalékos mértékű a támogatás.

A felnőttképzési rendszer megújításának köszönhetően a program nagyobb rugalmasságot biztosít a támogatható képzések területén. A program keretében lehetőség van szakmai jellegű, nyelvi, IT, illetve soft skill képzések finanszírozására is, így valamennyi cég a saját igényeinek megfelelően tudja kialakítani a munkavállalók képességeinek növeléséhez szükséges képzési tervét.

A vállalati igényeknek megfelelően a képzések lehetnek céges belső képzések, de külső képző intézményeket is igénybe lehet venni. A program feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyújt a vállalatok számára, amely feltételek között a képzés befejezését követő továbbfoglalkoztatás, illetve a képzésben résztvevő munkavállalók béremelése szerepel sávos rendszerben. Az érdeklődők a foglalkoztatási portál oldalán megtalálhatják a teljes pályázati hirdetményt és mellékleteit, valamint a pályázattal kapcsolatos tájékoztatások is itt érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem