Three businesswomen sitting on large Pillows in an office and  talking during an informal meeting

Óriási változás készülődik a magyar munkahelyeken: erre készülhetnek a dolgozók

2022. november 8. 20:02

Több mint 850 humánerőforrás-vezetőt megkérdezésével, 60 országban és minden főbb iparágban zajlott a kutatás, aminek célja az volt, hogy azonosítsa a HR-trendeket, és felmérje a 2023-ra vonatkozó HR-prioritásokat és várható kihívásokat. A lista élén a vezetők és menedzserek hatékonysága áll, de további prioritások még a változásmenedzsment, a munkavállalói élmény, a toborzás és a munka jövője

Több mint 850 humánerőforrás-vezetőt kérdeztek meg 60 országban egy kutatás miatt, aminek célja az volt, hogy azonosítsa a trendeket és felmérje a jövőre vonatkozó kihívásokat, amik a jövő évre vonatkoznak. A lista elején a megkérdezettek válaszai alapkán a menedzserek hatékonysága ál, de az élen végzett a változásmenedzsment és a munkavállalói élmény is.

A HR-vezetőknek menedzselniük kell az emberekbe és a technológiába történő befektetéseket, ápolniuk kell a pozitív kultúrát és a munkavállalói élményt, valamint automatizáltabbá és digitálisabbá kell alakítaniuk a HR-t - mindezt úgy, hogy az új munkavállalói elvárások hatással vannak a megtartásra és a vonzásra. Azonban a felmérésre adott válaszaikból pontosan kiderül, hogy a legfontosabb prioritásaik a következők:

Vezetők és menedzserek hatékonysága

A HR-vezetők 60%-a számára ez a prioritás. 24%-uk szerint a vezetőképzési megközelítésük nem készíti fel a vezetőket a munka jövőjére. A mai munkakörnyezet megköveteli a vezetőktől, hogy hitelesebbek, empatikusabbak és alkalmazkodóbbak legyenek. Elkötelezettségre, bátorságra és önbizalomra van szükségük ahhoz, hogy hatékony “emberi” vezetőkké váljanak; a HR tipikus megközelítései azonban nem foglalkoznak azokkal az akadályokkal, amelyek visszatartják a vezetőket. Ezek közé az akadályok közé tartoznak a saját (nagyon is emberi) érzelmeik, a kétség, a félelem és a bizonytalanság.

TIPP: Ha segíteni szeretnél a vezetőknek, ismerd fel az emberi mivoltukat, és közvetlenül foglalkozz ezekkel az érzelmi akadályokkal. Ha ebben nincs tapasztalatod, vagy nincs rá kapacitásod, szerződtess melléjük valós vezetői tapasztalattal rendelkező üzleti coachot.

Szervezeti tervezés (org. design) és változásmenedzsment

A HR-vezetők 53%-a számára ez a legfontosabb prioritás. 45%-uk szerint alkalmazottaik fáradtak a sok változástól. A munkavállalók egyre ellenállóbbak a változásokkal szemben - 2016-ban a Gartner Workforce Change Survey felmérése szerint a munkavállalók 74%-a volt hajlandó változtatni a munkamagatartásán a szervezeti változások támogatása érdekében, de ez a szám 2022-re 38%-ra csökkent. A változás-fáradtságnak egyértelmű következményei vannak. A HR-vezetőknek segíteniük kell a dolgozókat a változásban való eligazodásban, és enyhíteniük kell a változásoknak a munkájukra, és ami még fontosabb, a jólétükre gyakorolt hatását.

Munkavállalói élmény

A HR-vezetők 47%-a számára ez a legfontosabb prioritás. 44%-uk úgy véli, hogy szervezetüknél nincsenek meggyőző karrierutak. A Gartner nemrégiben végzett, a munkavállalók karrierpreferenciáiról szóló felmérése szerint csak minden negyedik munkavállaló nyilatkozott bizakodóan a szervezetén belüli karrierjével kapcsolatban, és négyből három, új szerepet kereső munkavállaló külső pozíciók iránt érdeklődik.

A karrierlehetőségek kevésbé láthatóak, mivel a jelenlegi készségek gyorsan elavulnak, és a munkavállalók nincsenek felkészülve a jövőbeli szerepekre, a jelenlegi lehetőségek pedig nem elégítik ki a munkavállalók igényeit, mivel az emberek újragondolják a munka szerepét az életükben. Mindez újabb kihívást jelent a HR-vezetőknek, hogy megteremtsék a munkavállalók számára a legmegfelelőbb karrierlehetőségeket.

Toborzás

A HR-vezetők 46%-a számára ez a legfontosabb prioritás. 36%-uk szerint a beszerzési stratégiájuk nem elégséges a szükséges készségek megtalálására. A szervezetek ötven százaléka továbbra is arra számít, hogy a tehetségekért folytatott verseny a következő hat hónapban jelentősen fokozódik, függetlenül az általánosabb makrogazdasági feltételektől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez azt jelenti, hogy a toborzási vezetőknek újra kell priorizálniuk a toborzási stratégiákat, hogy azok összhangban legyenek az aktuális üzleti igényekkel, több lehetséges forgatókönyvre kell tervezniük ezen a változó piacon, és az adatok felhasználásával nagy magabiztossággal kell döntéseket hozniuk.

A munka jövője

A HR-vezetők 42%-a számára ez a legfontosabb prioritás. 43%-uk pedig azt állítja, hogy nem rendelkezik kifejezett munkaügyi stratégiával. A "munka jövője" továbbra is egyet jelent a távmunkával és a hibrid munkaerővel. De bár ez a váltás sok szervezet számára szeizmikus változást jelent, ez csak az egyenlet egy része. A munkaerő-tervezés - a jövőbeli tehetségigények előrejelzése - áll a munka jövője stratégiájának középpontjában, és a HR-vezetők számára kiemelt prioritás.

A mai munkaerő-tervezés azonban nincs kapcsolatban a valósággal, és a jelenlegi stratégiák nem hatékonyak a bomlasztó tájkép leküzdésében. Gondoljunk csak a változó készségekre, a tehetségek alacsony számára, a magas fluktuációra és a munkavállaló-munkáltató dinamika megváltozására.

Összességében elmondható, hogy jelentős hozzáállásbeli és gondolkodásbeli változásokra van szükségünk: Ahelyett, hogy azt feltételeznénk, hogy megjósolhatjuk a jövőbeli készségigényeket, elegendő tehetséghez juthatunk hozzá, a jövőbeli hiányosságokat vásárlással és építéssel pótolhatjuk, és megszabhatjuk, mikor és hol dolgozzanak a munkavállalók, új megközelítésre van szükségünk, amely új stratégiákat nyit meg.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?