Köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor: milyen illetményalappal és szorzókkal számoljunk?

Köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor: milyen illetményalappal és szorzókkal számoljunk?

2022. október 16. 10:04

Kik számítanak köztisztviselőnek és hogyan működik a bérezési rendszerük? Mutatjuk, mit kell tudni a köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor számítási mechanizmusáról, mennyi a köztisztviselői illetményalap 2022 évében, milyen szorzókkal lehet számolni? Milyen osztályokba sorolják az alkalmazottakat?

Mi változott a köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor óta, mennyi volt a köztisztviselői illetményalap a köztisztviselői bértábla 2020 kalkulátor idején? Mi volt a helyzet a köztisztviselői bértábla 2019 kalkulátor, illetve a köztisztviselői bértábla 2018 kalkulátor esetében? Nőtt-e a köztisztviselők fizetése az elmúlt évek során?

Kik kapják a fizetésüket a köztisztviselői bértábla alapján?

A köztisztviselők (ne keverjük össze őket a közalkalmazottakkal, közszolgálati tisztviselőkkel) olyan dolgozók, akik a magyar államtól kapják a fizetésüket. Ők a közigazgatási szervek ügyintézői, akik a hatályos magyar jogszabályok ismeretével, azok betartásával hozzájárulnak az állampolgárok hivatalos ügyeinek intézéséhez (más szemszögből mondhatjuk azt is, hogy a köztisztviselők az állami és önkormányzati hatalom tisztviselői).

Mennyi a köztisztviselői bértábla 2022 illetményalapja?

A köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor alapja az illetményalap, ami jelenleg 38.650 Ft. Ezen az illetményalapon 2008 óta nem emeltek, mindössze a szorzók változtak a köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor óta, illetve a korábbi évek köztisztviselői bértábláihoz képest. A köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor három besorolási osztályba sorolja az alkalmazottakat: középfokú és felsőfokú végzettségűekre, illetve ügykezelőkre – az illetményalapra a legmagasabb szorzók az I. besorolási osztály tapasztalt tanácsosai jogosultak (főtanácsos, vezető-főtanácsos szint).

Köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor

A köztisztviselői bértábla a pedagógus bértáblához és a közalkalmazotti bértáblához hasonlóan a végzettségük és a pályán eltöltött idejük, szakmai tapasztalatuk alapján sorolja bérkategóriákba a köztisztviselőket. A köztisztviselői bértábla 2022 évi illetményalapját a bérkategóriákhoz, tisztségekhez tartozó szorzókkal felszorozva számítják ki a fizetésüket, emellett minden kategóriához más, az alapilletményen felüli kiegészítő juttatások tartoznak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Köztisztviselői bértábla 2022
Köztisztviselői bértábla 2022

Köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor

A köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor szorzóiról, illetményeiről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Köztisztviselői bértábla 2021
Köztisztviselői bértábla 2021

Köztisztviselői bértábla 2020 kalkulátor

A köztisztviselői bértábla illetményalapja 2020-ban sem változott, a 2022 évi adatokhoz hasonlóan egységesen a 38.650 Ft-os alapot szorozták fel a pályán töltött tapasztalat és a végzettség függvényében. A köztisztviselői bértábla 2019 kalkulátor, illetve a köztisztviselői bértábla 2018 kalkulátor szintén ugyanezzel az illetményalappal számolt, mindössze annyi a különbség, hogy a szorzók korábban alacsonyabbak voltak, illetve az egyedi extra juttatások összege is változott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05