17 °C Budapest
The responsibility of your business to ensure forklift licenses are up To Date. Shot of a Forklift Driver Unloading materials and merchandise from incoming vehicles and stack them moving to shelf rack in a factory warehouse.

Már így is karriert válthatsz: ilyen jogsit is egyszerűen szerezhetsz

2022. szeptember 1. 22:05

A kereskedelem, az autóipar, a mezőgazdaság, az építőipar vagy a szállítmányozás ma már elképzelhetetlen lenne megfelelő képesítéssel rendelkező gépkezelők nélkül. A piacvezető DEKRA Akademie képzései a teljes palettát lefedik a gépkezelői tanfolyamok terén.

Nem nagyon találunk már olyan gazdasági szektort, ahol ne használnának valamiféle emelő-, rakodó- vagy szállítógépet. Egyre több gép kezeléséhez kell azonban megfelelő jogosítvány – év eleje óta a törvény 82 munkagép esetén írja elő a meglétét. Fontos változás, hogy 2021 november 5-től a helyváltoztatásra nem képes emelőgépek kezelőinek is jogosítványra van szüksége a gépek kezeléséhez. Megszerzése nemcsak azoknak fontos, akik jelenleg is ezen a területen dolgoznak: mivel hatalmas piaci igény van az ilyen fajta tudásra és képesítésre, jó lehetőséget jelenthet pályaváltóknak, külföldre költözőknek.

A megfelelő képzés nemcsak biztonságos munkavégzés szempontjából kiemelt fontosságú, hanem a vállalatok számára rendeletben szabályozott kötelezettség is

– mondta Nagy Katalin, a gépkezelői tanfolyamok terén piacvezető DEKRA Akademie Nyugat-Magyarországi értékesítési vezetője.

Az építőiparban dolgozók között például a gépkezelők végzik talán a legveszélyesebb, és a legnagyobb körültekintést igénylő munkát, így ebben az ágazatban is egyre jobban figyelnek a meglévő jogosultságokra – az alvállalkozóktól is megkövetelik a megfelelő képesítés meglétét.

Legtöbb esetben a munkáltató a már végzettséggel rendelkező kollégáknak ajánl munkalehetőséget, emiatt a jogosítvánnyal rendelkező álláskeresők nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni. A hatósági ellenőrzések megszaporodása miatt a munkáltatóknak is fontos, hogy minden munkakörben a megfelelő végzettséggel rendelkező kolléga dolgozzon

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– tette hozzá a szakember. AZ OKJ-s képzési rendszer megszűnésével ma már nem bizonyítványt, hanem jogosítványt vehetnek a kezükbe azok, akik elvégeznek egy ilyen tanfolyamot. A DEKRA Akademie nemcsak ennek megszerzésében működik közre, hanem képzési tanácsadóként segít a cégeknek az új folyamatok átlátásában.

Tanfolyamaik között különösen népszerűek az emelő- és rakodógépek – beleértve a különböző személyemelők, szerelőállványok és daruk, például híddaru – kezeléséhez szükséges képzések, illetve a targoncák és egyéb szállítógépek vezetéséhez szükséges jogosítvány. Ez utóbbi kategóriába tartoznak többek között a különféle dömperek, szivattyúk és folyadékszállító gépek, mint például a betonszállító mixerkocsi is. A földmunkagépekre megszerezhető jogosítvány a járművek széles skálájának kezeléséhez biztosít végzettséget: a traktor alapú földmunkagépek mellett a kotrók, földgyaluk, földnyesők és tömörítőgépek is ebbe a kategóriába esnek.

2021-ben a DEKRA Akademie által szervezett gépkezelői képzéseken 98 tanfolyam alatt 2792 hallgató, illetve még az OKJ rendszerben 102 tanfolyamon 4014 hallgató végzett. 2022 első félévének adatai alapján már most jól látszik a növekvő igény a fenti képzésekre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?