7 °C Budapest
Érik az új munkahelyi világrend: sorra zárnak be az irodák Magyarországon

Érik az új munkahelyi világrend: sorra zárnak be az irodák Magyarországon

2021. június 10. 12:05

A pandémia nyomában járó változások felgyorsították a fejlődést, egyes vélemények szerint nagyjából 10 évet ugrottunk előre az időben ami a szervezeteket illeti. A home office ma már nem plusz juttatásként jelenik meg, hanem beépült a munkavállalók elvárásrendszerébe, és ahol erre valós lehetőség van, ott ma már minden munkáltatónak igazodni kell ehhez. Elkerülhetetlen, hogy hosszú távon csökkenjenek az irodák méret, sok vállalat már el is kezdte megvalósítani ezt a folyamatot. Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz az így felszabadult helyekkel, az üres asztalokkal akkor, amikor már csak a hét 2-3 napján járnak be a munkavállalók.

A június 1-jén megrendezett Portfolio HR Revolution 2021 konferencia első panelbeszélgetése, a Vezérigazgatói kerekasztal a koronavírus-járvány alatt szerzett tapasztalatok feldolgozásáról szólt, mely érthető módon minden szektort teljesen más mértékben érintett. A pandémia okozta megpróbáltatásokról, az otthoni és a hibrid munkavégzésről osztották meg tapasztalataikat nagyvállalati vezetők.

A home office kapcsán szóba kerültek a különféle megközelítési módok, Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy az egyes munkaköröket tekintve eltérő megközelítést kellett alkalmazniuk, hiszen a bankfiókoknak nyitva kellett lenniük, amely feszültséget okozott azon dolgozókkal, akik számára megoldható volt az otthoni munkavégzés. A jövőbeli tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg két székházuk van, amiből az egyiket bezárják, eladják, a másikba költözik be a csapat. Ezzel kapcsolatban kíváncsiak voltunk a részletekre, és hogy miképp érinti ez a munkavállalókat, ezért megkerestük a bank kommunikációs osztályát, ahonnan a következő válasz érkezett

„A CIB Bank központi területeinek munkatársai a járványhelyzet előtt két irodaházban dolgoztak Budapest 2. kerületében a Medve, illetve a Fényes Elek utcában. Évek óta tervben van a két székház összevonása, melyet felgyorsított a járványhelyzet. A költözéssel egyszerűbbé válik a kapcsolattartás a kollégák között, hiszen egy irodában kap helyet minden központi terület, és nem utolsósorban a költözés jelentős költségcsökkentéssel is jár majd.

Idén év végéig minden központi terület munkaállomása átkerül a Fényes Elek utcai székházba, mely a költözés előtt jelentős átalakításokon esik át, melyek célja, hogy a hibrid munkavégzést támogató kialakítás jöjjön létre.

Az átalakítás során kiemelten figyelünk arra, hogy elegendő közösségi és kollaborációra alkalmas tér, illetve megoldás legyen amellett, hogy legyenek olyan kisebb tárgyalók is, ahova egy-egy munkatárs tud majd beülni, ha online/telefonos megbeszélése van.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Felméréseinkből és a kollégáinktól érkező visszajelzésekből jól látszik, hogy egy olyan központi területi munkavégzési modell felé kell elmozdulni, amely egyesíti a vállalati kultúránk személyes együttműködésen alapuló előnyeit és az otthoni munkavégzés adta többletlehetőségeket.

A járványhelyzet miatt a bank központi területein dolgozók többsége jelenleg még otthonról végzi munkáját, de június közepétől már 40 százalékban kötelező lesz az irodában dolgozni, majd szeptembertől – és hosszú távon is – 60 százalék irodai munkavégzés a cél, 40 százalék otthoni munkavégzés mellett.”

Simák Pál a beszélt arról is, hogy a pandémia miatti otthoni munkavégzés ugyan megszűnt, ám az elvárásokba beépült, ugyanakkor kell közösséget is építeni, a kultúrát fejleszteni – szóval ez egy igencsak összetett problémává nőtte ki magát ezalatt a pár hónap alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem