10 °C Budapest
Open plan startup office. Coworking desks in a brightly lit office space.

Küszöbön a négynapos munkahét: egyre biztosabb, hogy ez lesz a jövő

2021. május 19. 20:01

A négynapos munkahét gondolata ismét lendületet kapott, mivel a világjárvány arra kényszerítette a vállalatokat és az alkalmazókat is, hogy felülvizsgálják a munkarendeket a jobb hatékonyság érdekében: a négynapos munkahétnek köszönhetően a dolgozók akár 20 százalékkkal jobban teljesíthetnek, csökken a stressz-szintjük, elégedettebbek lesznek a munkájukkal és az egészségesebb munka-magánélet egyensúlynak köszönhetően motiváltabbá is válhatnak.

Sok országban van már napirenden a négynapos munkahét témája, például Spanyolországban és Új-Zélandon is, Magyarországon pedig az MTA-ELTE Lendület Új Vízió Kutatócsoportja a munkaidő-csökkentés megvalósíthatóságát és hatásait vizsgálja, hazai és európai szinteken.

De mi kell ahhoz, hogy világszinten elterjedjen a négynapos munkahét? És ha elterjed, milyen hatással lesz az emberiségre?

A működési hatékonyság és az automatizálás növekedésével az üzleti folyamatok nagyon felgyorsultak, az emberek szerepkörei viszont egyre nehezednek, több tudást, rugalmas gondolkodást, és új digitális készségeket igényelnek.

Tíz évvel ezelőtt például a banki ügyintézők napjainak legalább egynegyede azzal telt, hogy iratokat fénymásolnak, mára viszont a legtöbb ilyen művelet digitálissá és automatizálttá vált. Ennek ellenére nem lett kevesebb a teher rajtuk, csak megváltozott. Most az intelligens megoldások révén több embert szolgálnak ki, és egyszerre végeznek más nagy értékű feladatokat: adatokat elemeznek, válaszolnak az ügyfelek kérdéseire, és új banki termékeket kínálnak

 – fogalmazott Máhr Tamás, az ABBYY vállalati digitális intelligenciára és folyamatelemzésre szakosodott nemzetközi cég magyarországi vezetője.

Távmunkában sem dolgozunk kevesebbet

Sokan gondolták, hogy a négynapos munkahét jól működne, ha távmunkában végeznék azt a dolgozók, hiszen könnyebben be tudnák osztani az idejüket. A járvány során azonban megdőlt az a mítosz, miszerint az emberek kevesebbet dolgoznak home office működés során. Az ABBYY felmérése szerint a pandémia alatt a vállalatok 64 százaléka volt kénytelen új technológiákat és folyamatokat alkalmazni, és a munkavállalók háromnegyede (74%) szerint a távmunkára való áttérés komoly kihívásokkal járt. Annyira nehéz dolga volt a munkavállalóknak, hogy a rossz üzleti folyamatok miatt négyből egy fel is akart mondani. A legnagyobb kihívások okának feltárásakor a dolgozók 40 százaléka hibáztatta a megfelelő információáramlás hiányát, míg 32 százalékuk a megfelelő informatikai eszközök hiányát okolta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ebben a pillanatban jelentős pénzügyi veszteség nélkül nehéz lenne négynapos munkahétre áttérni. A termelékenységi mutatók nagyot esnének, mert nyolc órányi munkát kellene a dolgozóknak a hét többi napjába sűríteni. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a plusz egy szabadnap koncepciója ne lenne megvalósítható. További digitális asszisztensek és programok bevezetése, és a feladatok teljeskörű megértése szükséges, hiszen mára már csak ezek könnyíthetik az emberek munkáját

 – mondta Máhr Tamás. Annak a vállalatnak, amely tovább akarja fejleszteni digitális intelligenciáját és azt akarja, hogy erőteljesen növekedjen a hatékonyság, teljes mértékben meg kell értenie üzleti folyamatainak legmélyebb aspektusait. A napi termelékenység nagymértékű növekedése az egyetlen tényező, amely valóban legitimizálná a munkanapok számának csökenntését, ehhez pedig további digitális asszisztensekre, gépi tanulásra (machine learning), automatizációra és mesterséges intelligenciára lesz szükség.

A Világgazdasági Fórum kutatása szerint 2025-re a gépek már több feladatot látnak majd el, mint az emberek. Szakértők szerint 2022-re az MI 133 millió új munkahelyet teremthet, 2030-ra pedig 15 milliárd dollárral növelheti majd a világ GDP-jét. „Amikor a gépek már több feladatot látnak majd el, mint az emberek, újra meg kell vizsgálnunk a négynapos munkahét bevezetését. Addig viszont a legtöbb cégnek az öt napnál kellene maradnia, hogy biztosítsák a magas termelékenységet és megtartsák az ügyfelek bizalmát” – fogalmazott Máhr Tamás.

Azok a vállalatok, amelyek rendelkeznek az üzleti folyamatok adatainak elemzéséhez és helyes felhasználásához szükséges eszközökkel, hatalmas versenyelőnyt szerezhetnek. Feltérképezhetik a folyamatokat, és megnézhetik, hol van helye a technológiai innovációnak, és hogy az automatizálás jelentős idő- és pénzmegtakarítást jelent-e egyes folyamatokban, vagy sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?