4 °C Budapest

Megegyeztek a béremelésről: ennyivel kapnak többet a Metro dolgozói

2021. január 28. 19:33

Január 22-én egy minden részletre kitérő tárgyalássorozatot követően megszületett a megállapodás a METRO 2021. évre vonatkozó béremeléseit illetően. A METRO Kereskedelmi Kft. vezetősége biztosította a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének képviselőit elkötelezettségéről a munkatársaik egészségvédelme és teljesítményük elismerése iránt.

Kihívásokkal teli év volt a tavalyi minden piaci szereplő számára, és ez alól a HoReCa piac meghatározó partnere, a METRO sem volt kivétel. A váratlan nehézségek ellenére a dolgozók kitartásának és szakmai elhivatottságának, valamint a vezetés gyors reagálásának köszönhetően mégis sikeresen vette az áruházlánc az akadályokat.

Annak érdekében, hogy már januártól honorálni tudják a munkatársak erőfeszítéseit, a METRO vezetése már 2020 decemberében megkezdte a tárgyalásokat a szakszervezet képviselőivel, melynek eredményeként múlt hét pénteken megállapodást is kötött egymással a két fél.

A béremelés mértéke a nem vezetői beosztásban dolgozó áruházi munkatársak esetén meghaladja a hivatalos infláció, valamint a minimálbéremelés mértékét is, tovább erősítve ezen juttatások versenyképességét. Az alapbéremelésen kívül, változatlanul járnak a dolgozóknak olyan juttatások is, mint a 13.-14. havi cafeteria, az egyéni teljesítményértékelő rendszer alapján kapható pótlékok, egyéb, nem munkaidőhöz kötött pótlékok és a vásárlási kedvezmények. Mivel a vállalat számára kiemelten fontos a munkatársak egészségvédelme, ezért a fentieken túl új élet- és balesetbiztosítási programot vezet be.

A METRO szakszervezeti partnerei is elismerték, hogy jelen gazdasági helyzetben az új bérek és egyéb juttatások, melyeket a vállalat saját forrásokból biztosít, tükrözik a vállalat elkötelezettségét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a METRO dolgozói február elején már a megemelt bérüket kapják kézhez.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm