13 °C Budapest
Ez a magyar rögvalóság: 10-ből csak 1 közmunkás tud kitörni a nyomorból

Ez a magyar rögvalóság: 10-ből csak 1 közmunkás tud kitörni a nyomorból

2020. március 7. 14:32

Az eleve rossz helyzetben lévők és az idősebb korosztály számára nem, vagy kevéssé jelent megoldást a közfoglalkoztatás a munkaerőpiacra való integrálódás szempontjából. Ennek a rétegnek csak 10-11 százaléka talál stabilan állást, miután elhagyta a programot. Azonban a jobb helyzetben lévőknek is mindössze 20 százaléka jut ki a nyílt munkaerőpiacra. Ettől az évtől a hajléktalanok számára is külön programot indított a minisztérium, ezzel próbálva integrálni őket a munkaerőpiacra, ezáltal a társadalomba is, biztosítva a mentális biztonságot, a stabil jövedelemet és az elfogadható minőségű lakhatást. 

A közfoglalkoztatás célja elvileg csak átmeneti foglalkoztatás lenne, és nem szabadna, hogy gátolja a vesenypiaci munkavállalást. Kiemelt célja, hogy a munkaerőpiacról kiszorultak, a munkaerőpiacon halmozottan hátrányos helyzetűek, alacsony végzettségűeket integrálni tudja azáltal, hogy közfoglalkoztatásban meg tudják szerezni azokat a kompetenciákat, amelyek szükségesek a munkavállaláshoz. Viszont sok esetben a közfoglalkoztatás az egyetlen munkalehetőséget jelenti az ország azon térségeiben, ahol nincs, vagy csak korlátozott mértékben áll rendelkezésre nyílt munkaerőpiaci álláshely - derül ki a Belügyminisztérium (BM) által közzétett tájékoztatóból.

Ezekből viszont az következik, hogy az alacsony végzettségűek, vagy a munkaerőpiacon hátránnyal indulók, illetve az olyan területeken élők, ahol kevés a munkalehetőség, benne ragadnak a közfoglalkoztatásban, és nem csak átmenetileg jelenti számukra a megélhetést a közmunka.

2011-ben, a közfoglalkoztatás új rendszerének indulásakor a közfoglalkoztatottak létszáma átlagosan 73 447 főt tett ki, amely jelentősen felfutott az azt követő években. 2014-re már 178 850 főre emelkedett, 2016-ban tetőzött, ekkor 223 476 fő volt az átlagos létszám. Azóta folyamatosan csökken, 2018-ban 135 620 főre, 2019-ben pedig 106 259 főre mérséklődött - írja a BM tájékoztatója. 

A közfoglalkoztatás programtípusai között az utóbbi években csökkent az országos programok szerepe, és növekedett a hosszabb idejű, jellemzően önkormányzati programban foglalkoztatottak aránya. A közfoglalkoztatottak 46,07 %-a hosszabb idejű programban, 39,47%-a járási startmunka mintaprogramokban, míg 14,46 %-a országos programokban dolgozott 2019-ben.

2016 óta a közfoglalkoztatásban dolgozók összetétele foglalkoztathatóság szempontjából romlott: a közfoglalkoztatottak között korábban is magas volt a rossz munkaerőpiaci helyzetű személyek aránya, ez az arány tovább nőtt: 2016. és 2019. között 77 %-ról 83 %-ra emelkedett a hátrányos helyzetű településeken élők, 55 %-ról közel 60 %-ra emelkedett a legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezők, és 30 %-ról 37 % fölé emelkedett az 50 éven felüli személyek aránya. 

A BM összefoglalója úgy ítéli, hogy ennek az összetételnek a változása (romlása) és a közfoglalkoztatottak csökkenő száma áll annak hátterében, hogy a programból kilépők elhelyezkedési aránya is csökken a munkaerőpiacon. Amíg 2017-ben és 2018-ban 18 százalék felett volt azok aránya, akik a közfoglalkoztatásból kilépve a nyílt munkaerőpiacon helyezkedtek el a támogatást követő 6. hónapban úgy, hogy a vizsgálat időpontjában is bejelentett jogviszonnyal rendelkeztek. A 2019-es évben viszont az 1-6. havi adatok 15,3 %-os nyílt munkaerőpiaci kilépést mutattak. 

A közfoglalkoztatásból 2019. I. felében kilépő személyek közül a fiatalabb, 25 éves és ez alatti személyek, valamint az általános iskolánál magasabb végzettséggel rendelkezők lényegesen magasabb arányban tudtak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, mint az idősebb, 50 év feletti és az alacsony végzettséggel rendelkező közfoglalkoztatottak - írta a BM. Vagyis az idősebb korosztály, illetve a munkaerőpiacon eleve hátrányos helyzetből indulók számára 

a közmunka nem jelent ugródeszkát, a közfoglalkoztatottak között évek óta a rosszabb helyzetűek aránya emelkedik.

A BM 2019-től a hajléktalanokat is bevonta a közfoglalkoztatásba egy külön programban. Így még inkább nőhet azok aránya a közmunkások között, akik eleve rosszabb helyzetben vannak. 

A közfoglalkoztatási programok elősegítik a célcsoport későbbi, nyílt piaci elhelyezkedését, valamint megteremtik az elsődleges munkaerőpiaci integrálás alapjait

- írja a minisztérium a honlapján, viszont kérdés, hogy a nyílt munkaerőpiacra történő kilépés statisztikái alapján a munkaerőpiacon eleve hátrányos helyzetből induló hajléktalanok között mennyi lesz azok aránya, akik sikeresen vállalnak majd állást a program után, ha a rosszabb helyzetű közmunkások között ez az arány 10-11 %-os volt 2019-ben. 

A közfoglalkoztatást érintő ellenőrzések során - ahogy az elmúlt években is - a feltárt hibák döntő része adminisztrációs jellegű volt, az operatív munkavégzéssel és a támogatási összeg felhasználásával kapcsolatos problémák kisebb számban jelentkeztek. A BM szerint megfigyelhető jelenség, hogy a nagyobb létszámú közmunkást alkalmazó önkormányzatok némelyikénél - akár startmunka, akár hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programról legyen szó - problémát jelent a napi feladatok operatív irányítása és a teljesítés figyelemmel kísérése, továbbá mindezek folyamatos dokumentálása és a szükséges ellenőrzés biztosítása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.04.20 21:15
Az év végi zárlati feladatok teljesítése során merül fel a fenti kérdés. A vállalkozások pénzügyi he...
hrdoktor  |  2021.04.19 06:29
A tartósan, teljes munkaidőben monitor előtt végzett munka nagyon megterheli a szemet, több kellemet...
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?