21 °C Budapest
Itt a hivatalos lista: ennyit lehet keresni boltosként Magyarországon

Itt a hivatalos lista: ennyit lehet keresni boltosként Magyarországon

2019. augusztus 4. 11:02

Év közben is pörög az eladók bérrangsora, különben elillannak a nem megfizetett kollégák. A korábbi 28 ezer forintos lemaradásból 6 ezer forintot le is faragtak egyes boltosok. Ez viszont csak a létszám tartásához volt elég. Maradt is különbség bőven és így a sorállás sem lett rövidebb a pénztárak előtt. 

Friss statisztikák szerint 12 százalékkal emelték a boltos eladók bérét a boltokban. De hát különbség maradt még bőven, nem is kevés - írja a blokkk.com. A lap elemzése szerint 

legjobban most éppen az illatszerbolt fizet, 273 ezer forinttal, a legrosszabbul a halas bolt, 178 ezer forinttal.

Az olló a néhány hónappal korábbi 105 ezer forinthoz képest kisebb, 95 ezer forint lett. A nemzetgazdasági átlaghoz néhány hónapja mért 28 ezer forintos lemaradásból faragtak a boltosok, de így is maradt még 22 ezer forint. Így bőven tud máshol is válogatni az eladó, ha menni akar, hiszen mindössze két bolttípusban fizetnek a nemzetgazdasági átlag felett, az illatszerbolt mellett az úgynevezett iparcikk vegyesben - írja a portál.

A boltos eladók, pénztárosok, árufeltöltők boltos ágazati átlaga felett is csak a bolttípusok negyede sorakozik fel a bérrangsorban, tehát a nagy a szóródás mellett sok bolt ennél az átlagnál kevesebbet tud csak fizetni eladóinak.

Az élbolyt döntő részben a nagyláncok tupírozzák fel, de azért akadnak meglepetések is. Például a vásárlók körében népszerű híradástechnikai boltok, vagy webáruházak a rangsor közepe tájékán tanyáznak, hiába, a kíméletlen verseny nem mindig engedi a nagyobb béremelést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A rangsor vége felé a jellemzően kisebb boltok foglalnak helyet, akiknek sokkal kisebb bérekre futja csak. És akadnak még mindig 200 ezer forint alatti keresetek is.

Az év elejéhez képest ugyan a többség emelt a fizetéseken, de vannak boltok, ahol év közepéhez közeledve már nem tudták tartani az év eleji kereseteket. Bár ehhez az is hozzátartozik, hogy a boltos világban erős az évközi hullámzás, mivel számos helyen az elérhető keresetet a boltosbevételhez is igazítják, az bizony pedig hónapról hónapra ugrálhat, akár nagyobbat is - hívja fel a figyelmet a blokkk.com.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?