25 °C Budapest
Azért ez erős: ennyit keresnek a melósok a pesti autómosókban

Azért ez erős: ennyit keresnek a melósok a pesti autómosókban

2019. június 18. 14:43

Ma már nemcsak jól képzett szakemberekből, hanem betanított munkásokból is óriási a hiány - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy autómosóként is meg lehet keresni a minimálbér többszörösét.

Nem csillapodik az óriási hazai munkaerőhiány, és már nem csak szakemberekből, hanem betanított munkást is egyre nehezebb találni - éppen ezért a munkaadók megpróbálják kiemelkedően magas bérekkel átcsábítani a munkaerőt más területekről. 

Legutóbb egy autómosó hirdetésébe botlottunk bele a Szárnyas Fejvadász Facebook oldalán, melyben megbízható munkatársakat keresnek egy budapesti telephelyre, akár hölgyeket is. A szöveg szerint új kollégák számára majdnem mindig van szabad hely, mivel sokan nem bírják a fizikai munkát.

A fizetés nettó 260 és 290 ezer forint között mozog, az első két hónapban kéthetente, utána havonta jár, de aki igényli, annak minden nap kaphat 2 ezer forint előleget. Ezen kívül az éjszakás műszakos dolgozónakakár szállást is tudnak biztosítani. "A kiírt összeg valós, nem áll szándékunkban bárkit is megvezetni de ellenben nem tagadjuk, hogy fizikai munkáról van szó!" - zárják a hirdetés.

Biztos, hogy jó az irány?

Hogy célravezető-e a bérek folyamatos emelése, nagy kérdés. Tűzoltásra, azaz a munkaerő gyors megszerzésére talán alkalmas, de hosszú távú megtartáshoz ennél több kell.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország Zrt. HR vezérigazgató-helyettese a Pénzcentrumnak adott interjúba azt mondta, magas fizetéseknél több kell: "Nyilván versenyképesnek kell lenni, de egy bizonyos szint felett az, hogy milyen csapathoz csatlakozom, milyen a munkakörnyezet, amelyben dolgozom, hogyan kapcsolódnak az emberek egymáshoz, van-e képzési lehetőségem, milyen hangnemben beszélgetünk egymással: mindez napról napra egyre fontosabb."

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?